05 Ιουνίου, 2017

ΔΙΝΕΙ ΦΥΓΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας για παράνομες επαναπροωθήσεις Τούρκων που περνούν τα σύνορα στον Έβρο για να ζητήσουν άσυλο. Οι κατηγορίες προέρχονται από το Κέντρο για της Ελευθερία με έδρα τη Στοκχόλμη.

Σύμφωνα μ΄ αυτές η Ελλάδα παραβιάζει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα μέσα Μαΐου όταν όπως λένε οι Σουηδοί έλαβαν “αξιόπιστες πληροφορίες” για πέντε περιπτώσεις κατά τις οποίες Τούρκοι που πέρασαν τα σύνορα, οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα. Από εκεί όπως λένε τους παρέλαβαν “άνδρες με όπλα και μάσκες” οι οποίοι τους παρέδωσαν στους Τούρκους!

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες από την Στοκχόλμη το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη στις 2 Ιουνίου 2017 όταν μια ομάδα δέκα Τούρκων  που εισήλθαν στην Ελλάδα παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία σε περιοχή κοντά στο Διδυμότειχο στη βορειοανατολική Ελλάδα.

Παρόλο που δήλωσαν στην αστυνομία ότι ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, τους επιβίβασαν σε αστυνομικό όχημα με πινακίδα EA2790 . Μεταφέρθηκαν στην όχθη του ποταμού και αναγκάστηκαν να μπουν στη βάρκα για να διασχίσουν τον ποταμό προς την τουρκική πλευρά. Η ελληνική αστυνομία κατέσχεσε τα κινητά τηλέφωνα και τα διαβατήριά τους και δεν τους τα επέστρεψε.

Οι Σουηδοί δημοσιοποιούν  τα ονόματα των Τούρκων και αναφέρουν και ακόμη μία περίπτωση. Καλή είναι βεβαίως η κριτική από την ασφάλεια της Στοκχόλμης, αλλά θα πρέπει οι καταγγελίες να ελεγχθούν και να αποδειχτούν. 

Η Ελλάδα έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος από το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα και δεν θα πρέπει να κατηγορείται εύκολα απ΄ όσους συστηματικά κάνουν το …κορόϊδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: