13 Ιουνίου, 2017

ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΤΟ ΟΜΑΝ

 

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, το Ιράν στέλνει πολεμικά πλοία στο Ομάν, εν μέσω των εντάσεων του Κόλπου. Το ιρανικό ναυτικό έχει αποστείλει ένα στολίσκο ο οποίος την Κυριακή αναχώρησε από το λιμάνι Bandar Abbas.

Από το Ομάν, τα πλοία θα κατευθυνθούν στον κόλπο του Άντεν και στα διεθνή ύδατα βόρεια του Ινδικού Ωκεανού. Την ίδια στιγμή, ο 46ος στόλος αναμένεται να επιστρέψει στο Ιράν την Κυριακή.

Μετά την ολοκλήρωση της διήμερης αποστολής για να εξασφαλίσει ναυτικές διαδρομές και να προστατεύσει εμπορικά πλοία και πετρελαιοφόρα στον κόλπο Άντεν. Το ιρανικό ναυτικό διεξάγει περιπολίες της περιοχής από τον Νοέμβριο του 2008 στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της πειρατείας.

«Σήμερα, στον Κόλπο του Άντεν υπάρχει κάποια ελεγχόμενη ανασφάλεια και έχουμε καταφέρει να συνοδεύσουμε πάνω από 4.000 πετρελαιοφόρα και φορτηγά πλοία σε ασφαλείς περιοχές. 

Χωρίς να έχει υπάρξει καμία διατάραξη στα σχέδιά μας για εξαγωγές και εισαγωγές πετρελαίου», δήλωσε ο Ναύαρχος Sayyari Είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Fars την Κυριακή.

Δημοσίευση σχολίου