18 Ιουνίου, 2017

"ΚΩΔΙΚΟΣ 6 ΒΗΜΑΤΑ" ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσίευσε ο Τούρκος δημοσιογράφος Serdar Turgut στην εφημερίδα «Haberturk». Σύμφωνα με τον Turgut υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία στην Άγκυρα ότι ο νέος στόχος της Ουάσινγκτον είναι η... Τουρκία.

Αν και ο Τούρκος δηλώνει ότι δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτά που θα αναλύσει θα γίνουν πραγματικά, ωστόσο, τονίζει, πιστεύει ότι προγραμματίζεται μια πολλαπλή επιχείρηση κατά της Τουρκία στην Ουάσινγκτον. Η επιχείρηση αυτή θα έχει 6 στάδια, και γι’ αυτό «Η Τουρκία πρέπει να είναι πολύ, πολύ προσεκτική τις επόμενες ημέρες» τονίζει ο αρθρογράφος.

Οι 6 ενέργειες κατά της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Turgut:
1).Αυτές τις μέρες, εκπονούνται νέοι χάρτες για την περιοχή, και οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τη Βρετανία εργάζονται, εάν χρειαστεί, για την ανατροπή του εμίρη του Κατάρ, Εμίρι Ελ Τάνι.

Μετά τον αποκλεισμό, η κυβέρνηση του Κατάρ θα πρέπει να υποσχεθεί ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη των τρομοκρατικών ομάδων. Η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες το έχουν καταστήσει σαφές «Είτε κάνετε αυτό που λέμε, είτε θα σας ρίξουμε».

2).Η νέα κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις σχέσεις Κατάρ-Τουρκίας. Η προηγούμενη ηγεσία του Κατάρ θα κηρυχθεί από τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ τρομοκρατική, και αυτοί θα καταφύγουν στη σύμμαχο-χώρα Τουρκία. Εάν η Τουρκία δεν ακολουθήσει την εντολή των ΗΠΑ για παράδοση των «τρομοκρατών» θα χαρακτηριστεί ως υποστηρικτής της τρομοκρατίας.

3).Εν τω μεταξύ, στο Κονγκρέσο, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα θέσει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και θα προσπαθεί να ακυρώσει τη διαπίστευση του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον δηλαδή θα ζητήσει άρση της ασυλίας των μελών της Τουρκικής πρεσβείας.

4).Στη συνέχεια θα υπάρξουν σειρά από σκληρά άρθρα στα Δυτικά ΜΜΕ εναντίον του Ρ. Τ. Ερντογάν, κάτι που θα σημάνει την έναρξη επιχειρήσεως κατά της Τουρκίας.

5).Οι ΗΠΑ θα εκδώσει καταδικαστικό ψήφισμα εναντίον της Άγκυρας.

6).Τέλος, παρότι ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Tillerson, θα προτείνει τη διπλωματία για τη λύση, όπως έγινε και στο θέμα του Κατάρ, η επιχείρηση εναντίον της Τουρκίας θα διευθυνθεί από την ομάδα «ισλαμοφοβικών» και αντι-Ερντογανικών που βρίσκεται μέσα στο Λευκό Οίκο.

Φαίνεται ότι στην Τουρκία υπάρχει λόγω του Κουρδικού φόβος ότι οι Δυτικές δυνάμεις ωθούν την Τουρκία στον πόλεμο και στον διαμελισμό. Αρνούνται να δουν ότι στην πραγματικότητα ό,τι έχει συμβεί και θα συμβεί είναι κυρίως αποτέλεσμα των τραγικών πολιτικών του Ερντογάν...


Δεν υπάρχουν σχόλια: