05 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (5/6/2017)

 

Ελλάδα:Στην Ιερά Μονή του 19ου αιώνα «Παναγία Φανερωμένη» πολιούχου και προστάτιδος της Λευκάδας, προσήλθε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να παραστεί στην παναρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλου.

Αυξημένα είναι και σήμερα, Δευτέρα, τα μέτρα της Τροχαίας για την ομαλή και ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος.Απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, ώστε να κινηθούν ασφαλέστερα τα οχήματα και να γίνει καλύτερη διαχείριση της οδικής κυκλοφορίας.  

Συνεδριάζει αύριο, Τρίτη, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Ξεκινά από αύριο, Τρίτη, η «δοκιμασία» των πανελλαδικών εξετάσεων για 104.965 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) θα κάνουν φέτος το «ποδαρικό» στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται, στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας. Νέα διάσκεψη για την Κύπρο θα συγκληθεί στη Γενεύη εντός του Ιουνίου, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες.

Διαβάζοντας κοινή δήλωση, έπειτα από την ολοκλήρωση της τετράωρης συνάντησης με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ανέφερε ότι η συνάντηση θα καθοριστεί ύστερα από συνεννόηση με τις εγγυήτριες δυνάμεις και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που συμμετέχει στη Διάσκεψη με καθεστώς παρατηρητή.

Κόσμος: Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν ανακοίνωσαν ότι διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ κατηγορώντας το πλούσιο αραβικό κράτος του Κόλπου ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία. «Τα μέτρα είναι αδικαιολόγητα και βασίζονται σε ισχυρισμούς και κατηγορίες που δεν έχουν πραγματική βάση» απαντά το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Η ανάληψη ευθύνης έγινε μέσω του πρακτορείου που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, Amaq. H βρετανική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση «αριθμό ατόμων» μετά από επιδρομές σε δύο ιδιοκτησίες στα ανατολικό τμήμα του Λονδίνου.

Η αστυνομία προχώρησε σε 12 συλλήψεις στο ανατολικό Λονδίνο σε σχέση με την επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν 48, εκ των οποίων οι 21 πολύ σοβαρά. Η αντιτρομοκρατική σημειώνει πρόοδο στην ταυτοποίηση των δραστών. Οι οκτώ αστυνομικοί που έσπευσαν στο περιστατικό άδειασαν τα όπλα τους προκειμένου να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι δεν μίλησε σχεδόν καθόλου με τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν όταν παρακάθησαν σε δείπνο στη Μόσχα το 2015. Σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter σχετικά με την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να επικρίνει τους χειρισμούς του Σαντίκ Καν, του πρώτου μουσουλμάνου δημάρχου της πόλης. «Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω» απάντησε ο Καν.

Οικονομία:Μετά το αδιέξοδο του τελευταίου Eurogroup, ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να συζητούν ένα Plan B που θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής.

Αυτό προβλέπει ότι το ΔΝΤ δεν θα βρίσκεται στο «μπροστινό κάθισμα» του ελληνικού προγράμματος, η ελάφρυνση χρέους θα είναι μικρότερη, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να εφαρμοσεί σκληρά μέτρα που απαιτούσε το ΔΝΤ.

Ένα σενάριο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που θα μετέθετε αποπληρωμές μέχρι το 2048 θα σήμαινε ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας θα καθυστερούσαν να λάβουν μέχρι και 123 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πρόβλεψη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του Reuters.

«Η Ηώ, η ελληνίδα θεά-προσωποποίηση της αυγής, γοήτευε όσους την έβλεπαν. Ο Όμηρος την υμνεί ως ροδοδάκτυλη, ροδοστεφή, χρυσήνιον. Έτσι γοητεύτηκαν και οι δανειστές της Ελλάδας την Παρασκευή από την αυγή.

Η οποία διαφαίνεται πλέον στην Ελλάδα: όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφεται αύξηση κατά 0,4% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους, αντί της αναμενόμενης ελαφράς μείωσης» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Σχέδιο για την ανάπτυξη των αρωματικών φυτών στην Ελλάδα ανέπτυξε από το Βελβεντό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου. Ανακοίνωσε ότι θα παραχωρηθούν 1.000 στρέμματα από δημόσιες εκτάσεις σε 100 νέους από την περιοχή της Εορδαίας που έχουν υποβάλει αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών.

«Μερίδα των ΜΜΕ έσπευσε να παρουσιάσει μια πρόταση του ESM που είδε το φως της δημοσιότητας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως νέο δάνειο ή ως νέο μνημόνιο. Πόσα ακόμη, άραγε, θα επινοήσουν;» ανέφεραν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Αθλητισμός:Χιλιάδες Μαδριλένοι συγκεντρώθηκαν και απόψε στο... γνωστό μέρος για να πανηγυρίσουν ακόμα μία μεγάλη επιτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης. Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι η Plaza de Cibeles φόρεσε ξανά τα γιορτινά της και έστησε τρελό πάρτι για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες.

Μόλις στις 22 Μαϊου, στην επιστροφή της Ρεάλ από τη Μάλαγα, η πλατεία φωταγωγήθηκε ξανά και δεκάδες χιλιάδες φίλοι των «Μερένχες» πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την εφετινή περίοδο και επιστρέφει στη Super League ως πρωταθλητής από τη Β΄ Εθνική κατηγορία, μαζί με τη Λαμία που ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και κατάκτησε την άνοδο για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

Με μια σημαντική απουσία ενδέχεται να παραταχθεί η Εθνική ομάδα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στον αγώνα της προσεχούς Παρασκευής με την Ελλάδα (9/6, 21:45), για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Οι ισπανικές εφημερίδες δεν φείδονται τις υψηλές κορόνες για τον 12ο τίτλο της Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ του Σαββάτου στο Κάρντιφ, όπου στον τελικό του Champions League συνέτριψε με 4-1 την Γιουβέντους και μεταξύ άλλων της ανακηρύσσουν σε «βασίλισσα της Σύγχρονης Εποχής».


Δεν υπάρχουν σχόλια: