06 Ιουνίου, 2017

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΦΛΙΝ ΠΗΡΕ 530 ΧΙΛ. ΔΟΛΑΡΙΑ

 

Αποκαλύψεις για την έμμισθη συνεργασία του απόστρατου στρατηγού Μάϊκλ Φλίν τον οποίο ο Τραμπ είχε επιλέξει για τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, με την Τουρκία κάνει η Wall Street Journal.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ξεκινά από το περασμένο φθινόπωρο όταν έγινε η επαφή  με στέλεχος της ΜΙΤ,σε ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον. Τον Φλιν εκπροσωπούσε ο Bijan Kian, επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας Flynn Intel Group. 

Η συμφωνία που ουσιαστικά ήταν βοήθεια στο “στραπατσαρισμένο” από την απόπειρα πραξικοπήματος καθεστώς Ερντογάν θα είχε ως “μανδύα” την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ. Το κόστος του; 530.000 δολάρια!

Αυτή η συμφωνία βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο των ερευνών εναντίον του Φλίν. Ο Φλιν κατηγορείται επίσης, γιατί εισέπραξε  33.750 δολάρια από ένα ρωσικό κρατικό δίκτυο ειδήσεων για να ταξιδέψει στη Μόσχα το 2015, να καθίσει δίπλα στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σε ένα γκαλά και να δώσει μια δημόσια συνέντευξη για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Η Flynn Intel Group προσέλαβε επαγγελματίες για να φτιάξει  το ντοκιμαντέρ για την Τουρκία. Στη συνέχεια προσπάθησε να αποκρύψει το ρόλο του στην παραγωγή του, σύμφωνα με τον David Enders, πρώην ανταποκριτή του VICE News που προσλήφθηκε για να εργαστεί στα γυρίσματα.

Η Wall Street Journal εξέτασε τα βίντεο με το ημιτελές ντοκιμαντέρ, το οποίο ανακλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, δύο ημέρες πριν ζητηθεί επίσημα από τον κ. Φλιν να γίνει σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου.

Ποιος έβαζε τα χρήματα; Ένας Τούρκος επιχειρηματίας, ο  ο Ekim Alptekin, ένας Τούρκος επιχειρηματίας, υπερασπιστής του Ερντογάν, υπέγραψε τριμηνιαία σύμβαση με τον όμιλο Flynn Intel για να βοηθήσει τα τουρκικά συμφέροντα.

Ο Alptekin, επικεφαλής συμβουλευτικής εταιρείας με έδρα την Ολλανδία που προωθεί συνεργασίες επιχειρήσεων με τις ΗΠΑ , δήλωσε ότι επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το ντοκιμαντέρ για να βοηθήσει να γίνει γνωστός στην Αμερική ο κίνδυνος Γκιουλέν.

«Σκεφτόμασταν ένα μικρό« 60 λεπτών »κάτι, όπου τα συμπεράσματα αυτά παρουσιάζονται στο κοινό», δήλωσε ο κ. Alptekin στην Εφημερίδα. «Νομίζαμε ότι θα μπορούσε να έχει ένα καλό αποτέλεσμα».

Στις 9 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία του κ. Alptekin έστειλε τα πρώτα 200.000 δολάρια στον όμιλο Flynn Intel. Ο κ. Alptekin είπε ότι τα χρήματα  προέρχονται από τους δικούς του λογαριασμούς και όχι από την τουρκική κυβέρνηση.

Τέσσερις μέρες αργότερα, ο όμιλος Flynn Intel έστειλε 40.000 δολάρια πίσω στην επιχείρηση του κ. Alptekin τα οποία κατατέθηκαν ως αμοιβή για παροχή συμβουλών.

Ο κ. Alptekin δήλωσε ότι τα 40.000 δολάρια ήταν στην πραγματικότητα μια επιστροφή χρημάτων επειδή ο όμιλος Flynn Intel δεν είχε τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ όπως είχε προγραμματιστεί.

Στην Ουάσινγκτον, ο όμιλος Flynn Intel άρχισε να συλλέγει διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες για τον κ. Gulen, με ιδιαίτερη έμφαση στο δίκτυο σχολών  στις Η.Π.Α. Το σενάριο του ντοκιμαντέρ ήθελε να παρουσιάσει τον Γκιουλέν ως νέα περίπτωση Αγιατολάχ Χομεϊνί!


Δεν υπάρχουν σχόλια: