17 Ιουνίου, 2017

4,9 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 4,6 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 

Μία ακόμη ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Λέσβο. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 32 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 6 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε ιδιαιτέρως αισθητός και ανησύχησε τους κατοίκους, κυρίως όσους φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, λόγω του ότι έχουν καταρρεύσει τα σπίτια τους, από τα 6,1 Ρίχτερ της περασμένης Δευτέρας. 

Ο κόσμος ανήσυχος βγήκε στο δρόμο, την ίδια ώρα όμως, οι σεισμολόγοι καθησυχάζουν.Πρόκειται για τον ισχυρότερο μετασεισμό που έχει καταγραφεί από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα.

Ταρακουνήθηκε και η Λακωνία
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,9 ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:42 τα ξημερώματα.  Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νεάπολης και το εστιακό βάθος στα 40 χιλιόμετρα. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή και σε περιοχές της Αθήνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: