03 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (3/6/2017)

 

Ελλάδα:Βόμβες μολότοφ έριξαν άγνωστοι έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας 76, στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε ταξί που βρισκόταν στο σημείο.

Σορός γυναίκας, ηλικίας 50-55 ετών, εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή της 4ης μαρίνας Γλυφάδας. Η γυναίκα εντοπίστηκε με τα ρούχα της. Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σαρωνικού.

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

«Συμφωνία σε επαναστατικό πλαίσιο αλλαγών που κόβουν το γόρδιο δεσμό της πελατειακής Ελλάδας, και μετά όλοι και όλα από τη βάση. Τόσο απλά, τόσο καθαρά.
Η συνεργασία και η ενότητα, δεν μπορούν παρά να έχουν πολιτικό και μόνον πρόσημο. Δεν μας ενδιαφέρει η νομή της εξουσίας. Την αλλαγή της θέλουμε», διακήρυξε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της 3ης Συνδιάσκεψης του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών. Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε αποθήκη με ξυλεία και πλαστικά, στην οδό Σαραντόγλου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κόσμος:Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε σήμερα, Σάββατο, στην Παπούα Νέα Γουινέα, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση του χώρου όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για το φεστιβάλ μουσικής «Rock am Ring» στη δυτική Γερμανία, έπειτα από μια «τρομοκρατική απειλή», ανέφερε η αστυνομία και οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Η αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε να επιστρέφει στο Κογκρέσο αντίγραφα της ογκώδους έκθεσης που εξέδωσε τον Δεκέμβριο του 2014 η αμερικανική Γερουσία στην οποία κατήγγειλε σκληρές συνθήκες κράτησης και ανακριτικές μεθόδους με τη χρήση «βασανιστηρίων» της CIA, τόνισε αμερικανός αξιωματούχος.

Οι αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι κατέρριψαν το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο που συνετρίβη την Τετάρτη στο Σιρνάκ και στο οποίο επέβαιναν 13 στρατιωτικοί, μετέδωσε το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat.

Η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκαν την Παρασκευή να επιδείξουν ενότητα στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μία ημέρα αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. «Don't worry, be happy» η αντίδραση του Πούτιν στην απόφαση Τραμπ.

Οικονομία:Ένα σενάριο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που θα μετέθετε αποπληρωμές μέχρι το 2048 θα σήμαινε ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας θα καθυστερούσαν να λάβουν μέχρι και 123 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πρόβλεψη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του Reuters.

«Η Ηώ, η ελληνίδα θεά-προσωποποίηση της αυγής, γοήτευε όσους την έβλεπαν. Ο Όμηρος την υμνεί ως ροδοδάκτυλη, ροδοστεφή, χρυσήνιον. Έτσι γοητεύτηκαν και οι δανειστές της Ελλάδας την Παρασκευή από την αυγή, η οποία διαφαίνεται πλέον στην Ελλάδα: 

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφεται αύξηση κατά 0,4% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους, αντί της αναμενόμενης ελαφράς μείωσης» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Σχέδιο για την ανάπτυξη των αρωματικών φυτών στην Ελλάδα ανέπτυξε από το Βελβεντό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου. Ανακοίνωσε ότι θα παραχωρηθούν 1.000 στρέμματα από δημόσιες εκτάσεις σε 100 νέους από την περιοχή της Εορδαίας που έχουν υποβάλει αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών.

«Μερίδα των ΜΜΕ έσπευσε να παρουσιάσει μια πρόταση του ESM που είδε το φως της δημοσιότητας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως νέο δάνειο ή ως νέο μνημόνιο. Πόσα ακόμη, άραγε, θα επινοήσουν;» ανέφεραν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Σύρου, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση του νερού και της ηλεκτροδότησης στα ναυπηγεία για λόγους υγιεινής και ασφάλειας, ζητεί με επιστολή του το σωματείο των εργαζομένων την οποία κοινοποιεί προς το δήμαρχο της πόλης και τον αντιπεριφερειάρχη.

Αθλητισμός:«Διαβολικά...καλή» θέλει να δει τη Γιουβέντους ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του Champions League, στον μεγάλο τελικό του Κάρντιφ με την Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο.

Ο τεχνικός της «Γηραιάς Κυρίας», που θα διεκδικήσει το τρόπαιο για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια (το 2016 ηττήθηκε 1-3 από τη Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο), τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το φαβορί, αλλά η ομάδα του έχει τη δυνατότητα να κάνει την έκπληξη. 

Ο αθλητικός δικαστής της Super League κάλεσε σε απολογία τις ΠΑΕ Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, και τους Γιώργο Σαββίδη, Λούμπος Μίχελ από τον «Δικέφαλο», στο πλαίσιο των αναμετρήσεων της 6ης αγωνιστικής, ενώ άσκησε (και επίσημα) πειθαρχική δίωξη στον Χουλτ και και τους Γιαννιώτη, Τασουλή. Την τιμωρία του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού ζήτησε ο ΠΑΟΚ, μέσω της χρήσης video.

Σε δυσχερέστατη θέση βρίσκεται από την Τετάρτη το βράδυ ο προπονητής του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς, που όπως φαίνεται δεν απολαμβάνει πλέον της εμπιστοσύνης των ανθρώπων του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Σέρβος τεχνικός, που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν ο "ήρωας" της ομάδας μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, σήμερα εμφανίζεται ως αποδιοπομπαίος, παίρνοντας και την μεγαλύτερη ευθύνη στην υπόθεση της αποτυχίας της ομάδας στον στόχο της, να κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την Παρασκευή την πρόσληψη του Αρμάντο Μάριο Χουσίγιος, ως νέου αθλητικός διευθυντή του συλλόγου. Ο Αργεντινός νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού έχει εργαστεί από το ίδιο πόστο στην ισπανική Μάλαγα, ενώ στο παρελθόν υπήρξε ποδοσφαιριστής αλλά και προπονητής.

Δεν αποκλείεται ο ίδιος να τρέξει και τις εξελίξεις για την επιλογή και του νέου προπονητή τα επόμενα 24ωρα. Λίστα με Καραμάνο στη Γκιμαράες για Μάρτινς και τα... γαλλικά εμπόδια. Το Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, το οποίο από το 1992 έχει μετονομαστεί σε Champions League, καθιερώθηκε απο την ποδοσφαιρική περίοδο 1955-56.

Η ιδέα για τη διεξαγωγή του ήταν έμπνευση του Γάλλου δημοσιογράφου της «Εκίπ» Γκαμπριέλ Ανό. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ένδεκα κατακτήσεις και προηγείται στη λίστα, όπου ακολουθούν η Μίλαν (7), η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ και η Μπάγερν (5), ο Αγιαξ (4), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ιντερ (από 3).


Δεν υπάρχουν σχόλια: