30 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (30/6/2017)

 

Ελλάδα:Το υπουργείο Υγείας, επισκέπτεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει ομιλία στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας.

Περίπου τέσσερις μέρες θα απαιτηθούν για να μαζευτούν, υπό συνθήκες καύσωνα, οι τόνοι σκουπιδιών από τους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ ακόμη περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να απολυμανθούν πολλά σημεία στην πόλη.

Στη Θεσσαλονίκη 41 απορριμματοφόρα, εκ των οποίων τα εννέα για τη συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών, κινούνται από τα ξημερώματα στους δρόμους.

Τέλος στην αγωνία των μαθητών, αφού ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες αναρτώνται σταδιακά από το πρωί στα σχολεία. Πού αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις. Τελευταία ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα, Παρασκευή, και για τα ειδικά μαθήματα. Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα Ιταλικά.

Κόκκινο χτυπά ο υδράργυρος μέχρι την Κυριακή, φέρνοντας τη χώρα αντιμέτωπη με τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού. Στα ηπειρωτικά της χώρας το θερμόμετρο θα φτάσει και τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ μικρή ανάσα δροσιάς σε όσους βρεθούν σε παραθαλάσσιες ή νησιωτικές περιοχές.

Κόσμος:Εξέχοντα στελέχη Ρεπουμπλικάνων καταδικάζουν την φραστική επίθεση που πραγματοποίησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στους δυο τηλεπαρουσιαστές της εκπομπής Morning Joe του MSNBC.

Οι πολιτικές ενώσεις που ισχύουν σήμερα έγιναν πλέον γάμος με δικαίωμα υιοθεσίας. Ο λόγος για τη Γερμανία και τα ομόφυλα ζευγάρια. Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε στην Βουλή με 393 ψήφους υπέρ, 226 κατά και τέσσερις αποχές. Η Μέρκελ ψήφισε «όχι».

Την γαλλική παράδοση φαίνεται να σπάει ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, και να μην προχωρά στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου την Ημέρα της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου. Οι σκέψεις του, όπως λέει, μπορεί να αποδειχθούν «πολύ σύνθετες» για τους δημοσιογράφους.

Σε πλήρη ισχύ τέθηκε η ταξιδιωτική οδηγία του προέδρου Τραμπ που αφορά στη (μη) είσοδο στις ΗΠΑ ταξιδιωτών από έξι μουσουλμανικές χώρες. Πλέον οι αιτούντες βίζα θα πρέπει να αποδεικνύουν στενή οικογενειακή σχέση με αμερικανό πολίτη ή σοβαρό επιχειρηματικό-εκπαιδευτικό λόγο για το ταξίδι.

Ένας άνδρας συνελήφθη αφού επιχείρησε να ρίξει το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω στο πλήθος έξω από τέμενος σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματίες από το περιστατικό.

Οικονομία:Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να κινείται με οριακές διακυμάνσεις. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 818,49 μονάδες, σημειώνοντας μικρή πτώση 0,15%.

H κυβέρνηση εξετάζει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ να πραγματοποιηθεί σε πέντε δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο, δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου. 

Το μπρος-πίσω της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή ή όχι από τον Ιανουάριο του 2018 του τέλους διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων του ξενοδοχειακού κλάδου.

Άνθρακες αποδεικνύεται ο θησαυρός που αναμενόταν από τις διάφορες λίστες καταθετών του εξωτερικού, όπως Μπόργιανς και Λαγκάρντ, καθώς ακόμη και στις περιπτώσεις που εντοπίζονται παραβάσεις εισπράττεται μόνο ένα μικρό μέρος των προστίμων.

Στην εκτίμηση ότι η απώλεια των πρώτου εξαμήνου του 2015 για την ελληνική οικονομία ήταν 100 δισ. ευρώ προχώρησε ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Αθλητισμός:Ο Νάτσο Σκόκο είναι και επίσημα παίκτης της Ρίβερ Πλέιτ. Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός, που έκανε σπουδαία καριέρα με την ΑΕΚ (2008-2011, 89 αγώνες, 26 γκολ), θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Μπουένος Αϊρες, με την οποία υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Οκτώ λεπτά στο ξεκίνημα του αγώνα χρειάστηκε η Γερμανία για να βάλει τις βάσεις για μία άνετη επικράτηση επί του Μεξικού με 4-1 στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών της Ρωσίας, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σότσι.

Τι και αν πριν από μερικά χρόνια η σχέση τους κυρίως στην Εθνική πέρασε μια δύσκολη περίοδο (έπειτα από ένα τσακωμό σε αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού), οι Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Τζαβέλλας θα είναι πλέον συμπαίκτες στην Αλάνιασπορ της Τουρκίας! Ο πρώην πλέον άσος του Ατρομήτου ανακοινώθηκε από τον τουρκικό σύλλογο που την περσινή σεζόν τερμάτισε στη 12η θέση.

Κάτι που ήταν γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες επιβεβαίωσε με τη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Γιουβέντους. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έβαλε και τυπικά «τίτλους τέλους» στη συνεργασία της με τον Ντάνιελ Άλβες, ο οποίος πιθανότατα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Σίτι.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε τη μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών που είχε επιβληθεί στον Ολυμπιακό για τη συμπεριφορά του Φρανσουά Μοντεστό στον παρατηρητή του ημιτελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: