28 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (28/6/2017)

 

Ελλάδα: Τη ΝΔ κατηγορεί ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, λέγοντας ότι η ΔΑΚΕ ήταν εκείνη που με την ψήφο της καθόρισε το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης. 

«Με την ψήφο του κ. Μητσοτάκη, η χώρα βυθίζεται στα σκουπίδια» είπε. «Ψεύδονται ασύστολα. Είμαστε δύο μόλις στους 10» δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλάζιας παράταξης (ΔΑΚΕ) στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, Β.Πολυμερόπουλος.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήλθε το πρωί στην τρίτη ανακρίτρια Πειραιά ο πρωτόδικα καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης, προκειμένου να επιβεβαιώσει τους βασικούς χρηματοδότες της αγοράς και μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το πλοίο «Noor one» τον Ιούνιο του 2014 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα.

Με το μάθημα των Γερμανικών συνεχίστηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα. Αύριο, Πέμπτη, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα Γαλλικά και την Παρασκευή-τελευταία ημέρα πανελλαδικών-στα Ιταλικά.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν εντός της ημέρας απορριμματοφόρα ιδιωτικής εταιρείας για να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών στον κεντρικό δήμο, μετά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ. Στη διάρκεια της ημέρας θα αρχίσουν και οι ψεκασμοί στους κάδους για την αποφυγή μολύνσεων.

Τη δέσμευσή της να προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή για την επιβολή των capital controls επαναλαμβάνει η ΝΔ στην επέτειο των δύο χρόνων από την επιβολή τους. «Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν οι Τσίπρας, Βαρουφάκης, Καμμένος, σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας» αναφέρει.

Κόσμος:Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ισπανία, τη Βρετανία και τη Γερμανία κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και για προσηλυτισμό και ριζοσπαστικοποίηση εν δυνάμει μελών του, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Χέλμουτ Κολ εξαίροντας την ιστορική συμβολή του. Την ίδια ώρα όμως, σε ανθρώπινο επίπεδο, οι έριδες του παρελθόντος εξακολουθούν να ρίχνουν τη σκιά τους στην οικογένεια Κολ.

Mια νέα πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη στο χώρο της Αντιπολίτευσης στην Ισπανία. Ο γγ του PSOE Πέδρο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον επικεφαλής των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας σε μια προσπάθεια να συγκροτηθεί ένα αντικυβερνητικό μέτωπο. Τι πιθανότητες υπάρχουν;

Εξαιρετικά ανθεκτικός αποδεικνύεται ο νόμος για την υγειονομική περίθαλψη που πέρασε ο Μπαράκ Ομπάμα, γνωστός ως Obamacare. Οι Ρεπουμπλικάνοι αποφάσισαν την αναβολή της ψηφοφορίας του νέου νομοσχεδίου στη Γερουσία, καθώς δεν βγαίνουν τα κουκιά.

Λήξη συναγερμού στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, καθώς η απειλή για βόμβα αποδείχθηκε φάρσα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Dallas Morning News, συναγερμός σήμανε μετά από απειλητικό τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οικονομία:Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας στις 13:00. Έξι επιστημονικές ενώσεις εκπαιδευτικών (Εικαστικών Μαθημάτων, Μουσικής Αγωγής, Θεατρολόγων, Φυσικής Αγωγής, Ειδικής Αγωγής και Πληροφορικής) συμμετέχουν.

Με τον επικεφαλής του ΕΜS, Κλάους Ρέγκλινγκ, θα συναντηθεί νωρίς το απόγευμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό. «Δουλεύουμε πολύ καλά με τον υπουργό Οικονομικών, όμως κάποιοι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης ορισμένες φορές αμφισβητούν μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί» είχε πει πρόσφατα.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 822,08 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,08%.

«Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στον χώρο της καθαριότητας είναι μια ιδιαίτερα κακή είδηση. Τόσο για τη δημόσια υγεία κατοίκων και επισκεπτών πολλών περιοχών της χώρας όσο και για τον τουρισμό και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Α. Ρέτσος.

Επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ σε τέσσερα χρόνια με την ανακατασκευή του προβλήτα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, την αντικατάσταση των γερανογεφυρών, αλλά και την αύξηση του φορτίου των εμπορευματοκιβωτίων είναι μεταξύ των σχεδίων της κοινοπραξίας που πήρε το 67% του ΟΛΘ.

Αθλητισμός:Η «χρυσή τομή» βρέθηκε ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αλ Αΐν και ο Μάρκους Μπεργκ θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μάλιστα σήμερα η ομάδα του Κόλπου ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Σουηδού διεθνή επιθετικού για δύο χρόνια.

Ο Κώστας Μανωλάς θα εξακολουθήσει την καριέρα του φορώντας την φανέλα της Ζενίτ. Στο χθεσινό ραντεβού του εκπροσώπου του συλλόγου της Αγίας Πετρούπολης, αναπληρωτή αθλητικού διευθυντή της, Ορέστε Τσινκουίνι και ανθρώπων της Ρόμα , συμφωνήθηκε η μετακίνηση του διεθνή Ελληνα αμυντικού, αντί 34 εκατ. ευρώ συν μπόνους.

Την πρώτη συγκέντρωσή τους πραγματοποίησαν σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Στα Σπάτα βρέθηκαν και οι νεοαποκτηθέντες Τσιντώτας, Γιακουμάκης, όχι όμως και οι Λόπες, Κλωναρίδης που θα ενσωματωθούν την 1η Ιουλίου στην Πολωνία μαζί με τους διεθνείς Μάνταλο, Μπακασέτα, Γιόχανσον, Γαλανόπουλο, Βράνιες και τον Ούγκο Αλμέιδα.

Η «χρυσή τομή» βρέθηκε ανάμεσα σε Παναθηναϊκό-Μπεργκ-Αλ Αΐν και ο Σουηδός επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το deal έκλεισε στα 3,3 εκατ. ευρώ, «πράσινοι» θα πάρουν 2,5-2,6 εκατομμύρια, ποσό κατά πολύ μικρότερο από αυτό που προβλεπόταν να βάλει στα ταμεία του το «τριφύλλι» με βάση τη ρήτρα.

Αίσιο τέλος φαίνεται πως θα έχει το θέμα Χουλτ στον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός αριστερός μπακ κατέθεσε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος, ωστόσο, τα χρήματα που αφορούσαν τη δόση Φεβρουαρίου μπήκαν κανονικά σήμερα στο λογαριασμό του με κι εκτός απρόοπτου θα συνεχίσει κανονικά την καριέρα του στο «τριφύλλι».


Δεν υπάρχουν σχόλια: