26 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (26/6/2017)

 

Ελλάδα:«Δεν πάμε για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης» ξεκαθάρισε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, για την ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων για τρεις ημέρες. «Η Θεσσαλονίκη βρομοκοπάει» τόνισε.

Με δεδομένη τη νομική επιπλοκή, η βέλτιστη λύση είναι μια νέα 8μηνη σύμβαση και ταυτόχρονη προκήρυξη του διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις, ανέφερε για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με την οποία απορρίπτονταν η πρόταση Τσίπρα για συμπόρευση, η ίδια η Φώφη Γεννηματά -με δήλωσή της στα Νέα- κλείνει την πόρτα της συνεργασίας. «Ας μη ματαιοπονεί. Δεν βρισκόμαστε στη Χώρα των Λωτοφάγων» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τη σκυτάλη της προεδρίας του Αρείου Πάγου ετοιμάζεται να παραδώσει στον διάδοχό της η σημερινή πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλική Θάνου, η οποία σε τέσσερις ημέρες αποχωρεί από το δικαστικό σώμα λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, όπως ρητά προβλέπει το Σύνταγμα.

Συντριπτική ήταν η ήττα του επί 21 χρόνια προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ.Λουράντου, αφού δεν κατάφερε στις εκλογές να συμπεριληφθεί στο ΔΣ. Ο ίδιος δεν εξελέγη και η παράταξή του έμεινε τέταρτη.

Κόσμος:Οι διασώστες που προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους από την κατολίσθηση στην επαρχία Σετσουάν, διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου δεύτερης κατολίσθησης.

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην προεκλογική Γερμανία: ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς επιτίθεται στην Άνγκελα Μέρκελ, ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει ότι επιθυμεί συνασπισμό με το φιλελεύθερο κόμμα (FDP).

Εννέα άτομα πνίγηκαν και 28 αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός πολυώροφου τουριστικού πλοίου κατά τη διάρκεια περιήγησης στον υδροταμιευτήρα Πενιόλ-Γκουαταπέ της Κολομβίας. Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων δείχνουν λέμβους να σπεύδουν προς βοήθεια, καθώς το πλοίο βυθίζεται.

Κακό ήταν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών για την κεντροαριστερά συμμαχία στην Ιταλία, καθώς χάθηκαν σημαντικοί δήμοι. Το διαπίστωσε και ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, που διεκδικεί την πολιτική του επιστροφή. Η κεντροδεξιά έχει κάθε λόγο να χαμογελά.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον προέτρεψε την Κυριακή το Κατάρ και τις αραβικές χώρες που απομόνωσαν το εμιράτο, να ρίξουν τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης.

Οικονομία:Νικητή τη Φρανκφούρτη φαίνεται ότι έχει η μεγάλη μάχη για το Brexit, καθώς πολλές από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο έχουν επιλέξει τη γερμανική πόλη ως βάση για τη δραστηριότητά τους εντός ΕΕ.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεπτικό δίκτυο ΑRD ότι δεν διστάζει να τεθεί στη διάθεση του Κοινοβουλίου για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη νέα δόση για την Ελλάδα.

Το έδαφος για να μειώσει το χρηματοοικονομικό κόστος της και να συμμετάσχει στη διεκδίκηση νέων μεγάλων έργων στρώνει η έκδοση του ομολόγου 300 εκατ. ευρώ της Μυτιληναίος, που συνοδεύτηκε από μεγάλη ανταπόκριση εκ μέρους της αγοράς.

Από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι πρώτες νέες συντάξεις πείνας του νόμου Κατρούγκαλου που θα κυμαίνονται από 200 έως 700 ευρώ, ενώ πολλοί νέοι συνταξιούχοι θα πάρουν ακόμη λιγότερα ποσά λόγω συμψηφισμού με την προσωρινή σύνταξη που έπαιρναν στο μεσοδιάστημα από την υποβολή του αιτήματος έως και σήμερα.

Με έγκριση ειδικού νομοθετικού διατάγματος, η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι επικύρωσε την Κυριακή το απόγευμα την απόφαση διάσωσης των δυο τραπεζών της περιοχής Βένετο που κινδύνευαν να χρεοκοπήσουν. Πρόκειται για την Λαϊκή Τράπεζα της Βιτσέντα και την Veneto Banca.

Αθλητισμός: Η Γερμανία και η Χιλή επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και προκρίθηκαν στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών της Ρωσίας. Τα «πάντσερ» επικράτησαν με 3-1 του Καμερούν και στην 29/06 θα αντιμετωπίσουν το Μεξικό, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, η Χιλή που αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αυστραλία, θα παίξει κόντρα στην Πορτογαλία.

Το θέμα της απόκτησης επιθετικού «καίει» τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει απομείνει μόνο με τον Ανσαριφάρντ και οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται έντονα και προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να καλύψουν αυτό το μεγάλο κενό.

Κι ενώ στο προσκήνιο έχει έρθει η περίπτωση του 26χρονου Μούσα Μαρεγκά, ο οποίος ανήκει στον Πόρτο αλλά αγωνίζεται δανεικός και με επιτυχία στην Γκιμαράες, ο τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για τον Εμάνουελ Εμενίκε της Φενερμπαχτσέ.

Ένας ποδοσφαιριστής που λάμπρυνε με την παρουσία του το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποφάσισε να αποχωρήσει από τα γήπεδα. Σε ηλικία 35 ετών, ο Νταβίντ Φουστέρ έκρινε πως πρέπει να ολοκληρώσει την καριέρα του, έχοντας αγωνιστεί για τελευταία φορά στη Χετάφε, με την οποία πανηγύρισε χθες την άνοδο στην Primera Division.
Π
αίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να θεωρούνται οι Ντάνι Αλβες, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιο του με τη Γιουβέντους, και Χάβι Μαρτίνεθ. Μάλιστα οι δύο ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται εντός της εβδομάδας να υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψουν τα συμβόλαια συνεργασίας τους.

Ενα χρόνο πριν από το Μουντιάλ της Ρωσίας, σάλο προκαλεί η είδηση πως είναι σε εξέλιξη έρευνα της FIFΑ, που αφορά ελέγχους ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της χώρας, που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: