25 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (25/6/2017)

 

Ελλάδα:Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία που έχει οργανώσει ο δήμος Πατρέων κατά της ανεργίας και με κεντρικό σύνθημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα». Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου και έχει ως τελικό προορισμό τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Την πρόθεσή του να είναι «παρών» στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε γνωστή ο Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι «η προσπάθεια να υπάρξει ένα μεγάλο προοδευτικό Κίνημα στο κέντρο δεν έχει σταματήσει και δεν θα σταματήσει».

Συνεδριάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων, μία ημέρα μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

Τη σημασία της ύπαρξης μιας διάταξης που θα καθορίζει τους ρόλους των εμπλεκόμενων σχετικά με το άσυλο των πανεπιστημίων, υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία στους δήμους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε παραγωγούς στο Καρποφώρι Καρδίτσας.Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως η ΝΔ αυτόν το νόμο, εφόσον τελικά ψηφιστεί, θα τον αλλάξει πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2019».

Κόσμος:Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ προσευχήθηκε για το τέλος του Ραμαζανίου στην πόλη Χάμα, πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει εδώ και χρόνια στο εσωτερικό της Συρίας.

Ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς θα επιχειρήσει να δώσει μια νέα ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία του συνέδριο του SPD. Η αποστολή του είναι εξαιρετικά δύσκολη, σε κάθε περίπτωση.

Περισσότεροι από 2.500.000 Αλβανοί προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο κοινοβούλιο της χώρας. Η ψηφοφορία άρχισε στις 7 το πρωί τοπική ώρα και θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ.

Βυτιοφόρο που μετέφερε πετρέλαιο ανατράπηκε και εξερράγη την Κυριακή στο Πακιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 123 άνθρωποι και να τραυματισθούν περισσότεροι από 100, σύμφωνα με τις Αρχές.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας στην Κίνα για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων μετά την κατολίσθηση που ισοπέδωσε ένα χωριό στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Τουλάχιστον 118 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται περισσότερο από 24 ώρες.

Οικονομία:Τελεσίγραφο σε δανειολήπτες με οφειλές από προϊόντα καταναλωτικής πίστης που αγνοούνται για... χρόνια από το γκισέ θα στείλουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι τράπεζες. 

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής θα προτείνουν μία τελευταία ευκαιρία για οριστική διευθέτηση του χρέους, προτού αυτό καταλήξει στις εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων.

Δυο ακόμη ιταλικές τράπεζες βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και αναμένεται να διασωθούν με κρατική βοήθεια. Δεν λείπουν ωστόσο και οι αντιρρήσεις για τη νέα «αφαίμαξη» του προϋπολογισμού.

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε το βράδυ της Παρασκευής το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa2 από Caa3, με θετική από σταθερή προοπτική. 

Παράλληλα αναβάθμισε και το αξιόχρεο όλων των μη καλυμμένων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης και των προγραμμάτων στη βαθμίδα (P)Caa2 από (P)Caa3, ενώ επιβεβαίωσε το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο σε Not Prime (NP) και (P)NP.

«Η συμφωνία δεν αποτελεί πανάκεια για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο εξοβελίζει κάθε κίνδυνο νέας αναταραχής και δημιουργεί τις προϋποθέσεις, προκειμένου η χώρα να αποτάξει τα δεινά που επιφέρουν τα μνημόνια και σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, να κάνει το άλμα προς τα εμπρός» δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναβαθμίζει την μακροπρόθεσμη διαβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου για καταθέσεις σε ευρώ και συνάλλαγμα σε Caa1 από Caa2 και τη διαβάθμιση για μη εξασφαλισμένο EMTN σε (P)Caa1.

Αθλητισμός: Πορτογαλία και Μεξικό εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Συνομσπονδιών. Η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής νίκησε με 2-1 την «οικοδέσποινα» του τουρνουά, Ρωσία, ενώ οι Ίβηρες δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στη Νέα Ζηλανδία (4-0), η οποία «αποχαιρέτησε» τη διοργάνωση με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς.

Ξεκινάει τη Δευτέρα 26 Ιουνίου η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν με ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Την Τρίτη το απόγευμα θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών στο «Γ. Καλαφάτης» στο Κορωπί.

Ανακούφιση επικρατεί στον Ολυμπιακό, μετά τη λαχτάρα που σκόρπισε στην ομάδα ο τραυματισμός του Παναγιώτη Ρέτσου, στο φιλικό με τη Βάτενς στο Ζέεφελντ. Οι εξετάσεις του διεθνή μεσοαμυντικού βγήκαν «καθαρές», ο παίκτης επέστρεψε στο ξενοδοχείο και όλοι τον υποδέχθηκαν με αγκαλιές και πλατιά χαμόγελα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος, με τον Έλληνα διεθνή αμυντικό να φέρεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη μετακίνησή του στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: