23 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (23/6/2017)


Ελλάδα:Ψεκαστικό ελικόπτερο κατέπεσε λίγο πριν τις 10 το πρωί στον υδροβιότοπο του Σχοινιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο εκ των χειριστών, που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια του. Ο τρίτος επιβαίνοντας βγήκε σώος από το ελικόπτερο.

Στο ειδικό μάθημα της Αρμονίας εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων. Το Σάββατο συνεχίζουν με Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και με Ισπανικά.

Η κυβέρνηση αναμένει το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο ζήτημα των συμβασιούχων, ώστε να αποφασίσει τα επόμενα βήματά της, δήλωσε στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι θα πρέπει να διατηρήσει την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται σεβαστή η πολύπλευρη ιστορία της, δύο ημέρες μετά την τέλεση μουσουλμανικής προσευχής και την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στο μνημείο.

Στην αντεπίθεση περνά η Τουρκία με σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατά της Ελλάδας. Tα μέτρα που πέρασαν από τη Βουλή και αφορούσαν σε περικοπή συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου φαίνεται να μετρούν περισσότερο στην κοινή γνώμη από τον πανηγυρικό τόνο που έδωσε η κυβέρνηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Κόσμος:Ως «καλή αρχή» χαρακτήρισε η καγκελάριος Μέρκελ, το πλάνο του Ηνωμένου Βασιλείου για την προστασία των δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών μετά το Brexit. Ωστόσο, επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμη «πολλά, πολλά ερωτήματα», καθώς και «πλήθος κινήσεων να γίνουν».

Βουλευτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή στην Αλβανία. Η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση και τη διαφθορά. Παράλληλα θεωρείται η «Κολομβία της Ευρώπης» όσον αφορά τις καλλιέργειες χασίς.

Λίστα με 13 αιτήματα έφτασε στο Κατάρ από τις τέσσερις αραβικές χώρες που πρωταγωνιστούν στον εμπορικό αποκλεισμό του. Η λίστα συνοδεύεται και από τελεσίγραφο 10 ημερών προκειμένου να τα ικανοποιήσει...

Νέες διαβεβαιώσεις ότι δεν εμπόδισε την έρευνα του FBI για το καυτό ζήτημα της ανάμειξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα, όμως, τα έβαλε και με τον ειδικό ερευνητή της υπόθεσης.

Δοκιμή πυραυλικού κινητήρα πραγματοποίησε το καθεστώς της Βορείου Κορέας και σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος για την ανάπτυξη διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Οικονομία: Την απειλή μπλακάουτ σε περίπου 230.000 οφειλέτες επιστράτευσε η ΔΕΗ το πρώτο πεντάμηνο του έτους για να τους πιέσει να πληρώσουν τους ανεξόφλητους λογαριασμούς τους.

Περίπου το 50%-60% από αυτούς έμεινε χωρίς ρεύμα για μερικές ώρες ή ημέρες, το 15%-20% πρόλαβε και ρύθμισε την οφειλή, ενώ στους υπόλοιπους τα συνεργεία δεν κατάφεραν να εκτελέσουν την αποκοπή καθώς τα ακίνητα ήταν κλειστά.

Αυξάνονται καθημερινά πλέον τα αιτήματα στο υπουργείο Οικονομικών για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων, η οποία εκπνέει σε επτά ημέρες από σήμερα.

Μέχρι την Πέμπτη είχαν υποβληθεί 3.724.000 φορολογικές δηλώσεις, με αποτέλεσμα να απομένουν πάνω από 2.370.000 ακόμη να υποβληθούν. Παράταση ζητάνε και οι φοροτεχνικοί.

Την υλοποίηση 113 προαπαιτούμενων, έως και το β' τρίμηνο του 2018, καλείται να κάνει πράξη η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος, που παρουσιάζει η «Ναυτεμπορική».

Στοιχεία που προκαλούν εντύπωση για τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά ακινήτων και το επίπεδο των τιμών πώλησης στις ημέρες μας καταγράφει εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών.

Για το ενδεχόμενου δοκιμαστικής εξόδου της χώρας στις αγορές εντός του 2017 μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Σημείωσε ότι η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσο για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι ο τερματισμός της επιτροπείας.

Αθλητισμός: Η γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Mediapart» αντικρούει την υπερασπιστική γραμμή του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τα νέα έγγραφα, το 2003 η μητέρα του παίκτη δημιούργησε στον Παναμά το ίδρυμα «Brockton», που χρησίμευε ως δομή-ασπίδα για λογαριασμό του CR7 στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην τράπεζα ABN Amro (Γενεύη).

«Τελεσίγραφο» στον Μάρκους Μπεργκ έστειλε η Αλ Αΐν. Δημοσιεύματα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρουσιάζουν την ομάδα με την οποία έχει συμφωνήσει ο Σουηδός στράικερ να του έδωσε προθεσμία 24 ωρών για να βρει λύση με τον Παναθηναϊκό, σε διαφορετική περίπτωση θα στραφεί σε άλλη λύση για τη «γραμμή κρούσης».

Για συμφωνία του Κώστα Μανωλά με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κάνει λόγο ο ιταλικός Τύπος, με τον Έλληνα διεθνή αμυντικό να φέρεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη μετακίνησή του στη Ρωσία. 

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της «gazzeta», οι υπεύθυνοι της Ζενίτ συναντήθηκαν με τον τεχνικό διευθυντή της Ρόμα, Μόντσι, καταθέτοντας πρόταση ύψους 30 εκατ. ευρώ. Μία ώρα διήρκεσε η παρουσίαση του νέου τεχνικού του ΠΑΟΚ, Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς, τον οποίο σύστησε στους δημοσιογράφους ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ, Λούμπος Μίχελ. 

Ο ίδιος εξωτερίκευσε τις απόψεις του για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, για τα σχέδιά του για τον ελληνικό σύλλογο, τις φιλοδοξίες του και έκανε αίσθηση η άποψη του πως δεν πιστεύει στα συστήματα και πως αυτός θα προσαρμοστεί στην λογική της ομάδας, των νέων παικτών που θα βρει, και όχι το αντίστροφο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Mundo Deportivo», η Λας Πάλμας σκοπεύει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον Αραούχο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι επιδόσεις και η εξωγηπεδική συμπεριφορά του Χεσέ ανάγκασαν την ισπανική ομάδα να μην επιδιώκει την παραμονή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: