22 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (22/6/2017)

 

Ελλάδα: Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος, κατά τη διάρκεια της πορείας των εργαζομένων στους δήμους. 

Εργαζόμενοι έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια στην είσοδο του υπουργείου, ενώ όταν έφτασε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, αποδοκιμάστηκε από τους συγκεντρωμένους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. 

Αλαλούμ επικρατεί στα φαρμακεία με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση ιατροτεχνολογικών και λοιπών προϊόντων.

Πέντε μήνες μετά την ημερομηνία κατάθεσης των συνταγών του Ιανουαρίου 2017 και παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν με συνοπτικές διαδικασίες, τα φαρμακεία παραμένουν απλήρωτα, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ όλα τα χρονικά περιθώρια που προβλέπονται από τη σύμβαση.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στους δήμους, υπέρ των συμβασιούχων συναδέλφων τους. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί αυτή την ώρα συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Την ίδια ώρα συσσωρεύονται στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων τα σκουπίδια, καθώς από τις αρχές της εβδομάδας δεν πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σεισμική δόνηση έντασης 4,8 βαθμών σημειώθηκε στις 5:48 το πρωί της Πέμπτης στην Λέσβο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 5χλμ. Στη Βρίσα την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Κόσμος:Παραιτήθηκε την Πέμπτη ο Νίκολας Χόλγκεϊτ, εκτελεστικός διευθυντής του συμβουλίου του  Κένσινγκτον και Τσέλσι, εξαιτίας σφοδρής κριτικής που δέχτηκε ο δήμος για την ανταπόκρισή του στην πυρκαγιά του Grenfell Tower, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους.

Η καταστροφή του εμβληματικού τεμένους της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος είναι απόδειξη ότι χάνει τη μάχη, δηλώνει ο πρωθυπουργός του Ιράκ.Το τέμενος του αλ Νούρι με ιστορία 800 ετών ήταν το μέρος από το οποίο ο ηγέτης των τζιχαντιστών είχε ανακηρύξει το χαλιφάτο του.

Σε συνέντευξη στην Süddeutsche Zeitung και άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απευθύνει έκκληση στη Γερμανία για ένα νέο ξεκίνημα σε ένα κλίμα συνεργασίας, όπως εκείνο μεταξύ Φρανσουά Μιτεράν και Χέλμουτ Κολ.

Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ είναι το «κλειδί» για να μειωθεί το υπέρογκο -όπως τελικά αποδείχθηκε- κόστους του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την προεκλογική του δέσμευση.

Το μεγάλο τέμενος αλ Νούρι, με τον εμβληματικό μιναρέ του, στην παλιά πόλη της Μοσούλης, είναι παρελθόν. Το εμβληματικό μνημείο ανατινάχθηκε την Τετάρτη και ο ιρακανινός στρατός κατηγορεί τους τζιχαντιστές γι' αυτό, ενώ το Ισλαμικό Κράτος δείχνει ως υπεύθυνη την αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Οικονομία: Έκπτωση 6% παρέχει η ΔΕΗ στο λογαριασμό του ρεύματος για τους καταναλωτές που θα επιλέξουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Προπληρωμένος Λογαριασμός». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε  νοικοκυριά, επαγγελματίες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι αναλυτές αναμένουν συσσώρευση τιμών στα τρέχοντα επίπεδα με χαμηλούς όγκους. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 824,51 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,14%.

Στην Ελλάδα προχωρά ένα στοχευμένο σχέδιο για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εισάγονται έκτακτα μέτρα για την υποστήριξη των επενδύσεων, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η EKT μείωσε το όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 0,6 δισ. ευρώ στα 43,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ).

«Θέλουμε αυτός ο νόμος να πετύχει» δήλωσε κατηγορηματικά η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) καθηγήτρια Χαρούλα Απαλαγάκη, μιλώντας σε εκδήλωση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.

Αθλητισμός: Η αρμόδια επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας απέρριψε τις εφέσεις του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για τις τιμωρίες τους, σχετικά με τα επεισόδια στον τελικό του Kυπέλλου Ελλάδας. Οι εφέσεις που είχαν καταθέσει οι δυο ομάδες απορρίφθηκαν και κατά συνέπεια η τιμωρία που τους επιβλήθηκε πρωτόδικα θα ισχύσει κανονικά.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κυριαρχεί στις βαθμολογίες των τελευταίων ετών στο Champions League, ως αποτέλεσμα της συνεχής του παρουσίας στην κορυφαία διοργάνωση. 

Όμως ο Παναθηναϊκός είναι η ελληνική ομάδα που βρίσκεται ψηλότερα από όλες τις ελληνικές ομάδες στην ειδική κατάταξη που επεξεργάστηκε η UEFA με όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League για 60 χρόνια, από το 1957 έως το 2017.

Έτοιμος να καταβάλλει στις ισπανικές αρμόδιες αρχές το ποσό των 14.7 εκ. ευρώ φέρεται ότι είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο -ποσό το οποίο κατηγορείται ότι υπέκρυψε από τον γενικό εισαγγελέα- εν όψει της ακροαματικής διαδικασίας του επόμενου μήνα, όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι της χώρας.

Προπονητής του Ατρόμητου είναι και επίσημα ο Νταμίρ Κάναντι. Η ομάδα του Περιστερίου ανακοίνωσε την πρόσληψη του Αυστριακού τεχνικού για την επόμενη περίοδο, με τον 47χρονο να δηλώνει ότι ήρθε αποφασισμένος για να οδηγήσει το σύλλογο σε μεγαλύτερες επιτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: