21 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (21/6/2017)

 

Ελλάδα:Αυλαία έριξαν σήμερα, Τετάρτη, οι πανελλαδικές εξετάσεις και για τους υποψηφίους στα ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν σε τέσσερα μαθήματα. Πιο συγκεκριμένοι, οι πανελλαδικές ολοκληρώθηκαν με Ηλεκτροτεχνία, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων και Βοοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.

Μετά την έκδοση των νέων ΦΕΚ με τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας στις 27 Ιουνίου υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, προκειμένου να ενημερωθεί «περί των προγραμμάτων του μαθήματος».

Μόλις ένας στους δύο εργαζόμενους στην Ελλάδα έχει προσόντα που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας, σύμφωνα με έρευνα της ελεγκτικής εταιρείας ΕΥ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Endeavor Greece. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αποκαρδιωτικά για τους νέους που παίρνουν πτυχία σε σχολές, οι οποίες δεν έχουν καμία ζήτηση στην Ελλάδα.

Σε απαγόρευση των συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγείλει για το απόγευμα της 29ης Ιουνίου οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Εξαρχείων και ομάδα αντιεξουσιαστών στην πλατεία Κολωνακίου προσανατολίζεται η ηγεσία της Αστυνομίας.

Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στη Βουλή. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες εν όψει της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή, 22 και 23 Ιουνίου.

Κόσμος:Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τιμήσει τη μνήμη του πρώην γερμανού καγκελάριου Χέλμουτ Κολ, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή, με τελετή στο Στρασβούργο την 1η Ιουλίου. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Ένωση οργανώνει παρόμοιο μνημόσυνο.

Διαδικασία καταγραφής των υπηκόων χωρών της ΕΕ, που θα «μετρήσει» τη ζήτηση των αδειών παραμονής, καθώς και την πρόθεση για παραμονή στη χώρα, αναμένεται να ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Με τη μέθοδο που αγαπούν ιδιαίτερα οι περονιστές επέστρεψε στην πολιτική η τέως πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες: λαοθάλασσα σε γήπεδο ποδοσφαίρου, λάβαρα, συνθήματα και μια ημερομηνία εθνικής εορτής: η 20ή Ιουνίου.

Γερμανία και Γαλλία μπορούν συνεργαζόμενες να αλλάξουν την Ευρώπη, εκτιμά η Die Zeit. Στις γερμανικές ζυμώσεις γύρω από την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα αναφέρεται η FAZ.

Βέλγοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον άνδρα που προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών. Ωστόσο, στο εσωτερικό του σταθμού προκλήθηκε μικρή έκρηξη.

Οικονομία: Ήπια υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών, μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε συνολικά κέρδη 3,41%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 823,69 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,40%. Ανακοίνωση-απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο σε ημερομηνία και διαδικασίες πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» έδωσε η επιχείρηση.

Επικαιροποίηση της λίστας με τα ασφαλισμένα και ανασφάλιστα οχήματα εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος και ασφάλιση των οχημάτων χωρίς πρόστιμο πρότεινε ο υφυπουργός Υποδομών και Περιβάλλοντος Ν.Μαυραγάνης. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να καταθέτουν τις πινακίδες μέσα σε ολιγοήμερο χρονικό διάστημα.

Από χωριό σε χωριό και από στάνη σε στάνη γυρίζουν δικαστικοί επιμελητές και μοιράζουν εξώδικα για δάνεια που είχαν λάβει στο παρελθόν κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου από την Αγροτική Τράπεζα και αδυνατούν να τα εξοφλήσουν.

Να επανεξετάζει το ζήτημα του προστίμου των 250 ευρώ για τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων φέρεται το ΥΠΟΙΚ, μετά τα λάθη. Δίνοντας στους «παραβάτες» δεύτερη ευκαιρία μελετάται κατάθεση ρύθμισης που θα καταργεί επί της ουσίας το παράβολο υπό την προϋπόθεση ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ασφαλίσουν το όχημά τους.

Αθλητισμός: Η Μπόκα Τζούνιορς εξασφάλισε τον 32ο τίτλο της στην Αργεντινή, αφού η Μπάνφιλντ, η ομάδα που την «απειλούσε» από την δεύτερη θέση, έχασε 1-0 στο Σαν Λορεντζο (από γκολ του πρώην ερυθρόλευκου Φερνάντο Μπελούτσι), παραμένοντας πέντε βαθμούς πίσω της, έχοντας μόλις ένα ακόμα παιχνίδι για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ενας τίτλος που έφτασε στην ημερομηνία, που συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την κατάκτηση του τελευταίου Copa Libertadores, στο Πόρτο Αλέγκρε. Κρίσιμα 24ωρα διανύει η σχέση Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ και των οπαδών της ομάδας, οι οποίοι παρακολουθούν σχεδόν αμήχανοι το «παζάρι» που άνοιξε ο Σουηδός φορ για τη μεταγραφή του στην Αλ Αΐν και τη μετακόμισή του στα ΗΑΕ.

Το «τριφύλλι» είπε το «πρώτο όχι» στην πρόταση που κατέθεσαν οι Άραβες, όμως, ο κόσμος αρχίζει και χάνει την ψυχραιμία του γεμίζοντας τους λογαριασμούς του Μπεργκ και της συζύγου στα social media, με ιδιαίτερα επιθετικά μηνύματα έως και ύβρεις!

Με αυτό τον τρόπο, οι φίλιοι του Παναθηναϊκού θέλησαν να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους (κυρίως) προς τον ποδοσφαιριστή τον οποίο κάποιοι αποκάλεσαν μέχρι και «προδότη»! Το πρώτο «όχι» στην Αλ Αΐν για την παραχώρηση του Μάρκους Μπεργκ είπε ο Παναθηναϊκός. 

Μπορεί ο Σουηδός επιθετικός να τα έχει βρει σε όλα με την ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τα επόμενα 3 χρόνια, ωστόσο, από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο με το «τριφύλλι» οι «πράσινοι» έχουν τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση. 

Τα χρήματα που προσφέρουν οι Άραβες δεν προσεγγίζουν καν το ποσό των 5,2 εκ. ευρώ που αντιστοιχεί στη ρήτρα εξαγοράς του 75% των δικαιωμάτων του Σουηδού φορ. Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Έλντερ Λόπες. Ο 28χρονος Πορτογάλος αριστερός μπακ της Λας Πάλμας βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την «Ένωση». 

Ο 28χρονος άσος που ανήκει στη Λας Πάλμας και δεσμεύεται μέχρι το 2018, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα. Ο Πορτογάλος άσος, έκανε μια καλή σεζόν στη La Liga με 15 συμμετοχές και 1 ασίστ, ενώ έπαιξε και σε δύο αγώνες Κυπέλλου.

Πολύ κοντά στην Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται ο Ντάνι Αλβες με τις φήμες να έχουν πάρει μορφή... χιονοστιβάδας το τελευταίο 24ωρο. Πηγές από το Τορίνο αναφέρουν ότι ο Βραζιλιάνος έχει συμφωνήσει προφορικά με τους «Πολίτες» και εγκαταλείπει τη Γιουβέντους προκειμένου να εκμεταλλευτεί το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: