25 Ιουνίου, 2017

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (ΕΥΠ):2013-2016 ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΥΠ-ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΩΤΟΣ: 2013–2016 (Α6ΜΗΝΟ 2017)

 

Όταν ξεκίνησε αυτή η μεγάλη έρευνα,  από τα μέσα του 2012 και μέρος της άρχισε να δημοσιοποιείται από τα τέλη του 2013 και συστηματικότερα από τον Ιανουάριο του 2014,  κατ΄ επανάληψη και αλληλοδιαδόχως,  είχαμε επισημάνει, και εξ αρχής τονίσει περίπου τα εξης:

Η δημοσίευση στοιχείων και ντοκουμέντων στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης και –τολμώ να πω- για πρώτη φορά μεγάλης και πέρα από συμφέροντα και ιδιοτέλεια,  διασυλλογικής έρευνας, να υπηρετεί μόνον την αλήθεια και την χώρα.

Να προάγει το έργο της κρατικής υπηρεσίας. Να προασπίζει  τα συμφέροντα της Ελλάδος.

-Το κείμενο που ακολουθεί  παρακάτω, συνοψίζοντας -αν θέλετε- και δίνοντας το «απόσταγμα» 100αδων σελίδων δημοσιοποιήμενης είναι το τελευταίο αυτής της μεγάλης έρευνας, κλείνοντας αυτό  τον πρώτο κύκλο.{2012- 2017}

-Ένα κύκλο δημοσιευμάτων σε μια έρευνα που διήρκησε περισσότερο από 60 μήνες.  Με περισσότερες από 260 συναντήσεις – και συνεχίζονται αμείωτα – με πηγές και άριστους και βαθείς γνώστες των ουσιαστικών και ζωτικών  προβλημάτων της ελληνικής κρατικής μυστικής υπηρεσίας.

-Σε αυτό το διάστημα(από τον Οκτώβριο 2013) είχαμε: Πάνω από 100 δημοσιευμένα ρεπορτάζ. Περισσότερα από 50 άρθρα και αναλύσεις. 100αδες αναδημοσιεύσεις των ρεπορτάζ άρθρων και αναλύσεων μας. 

Πάνω από 180 slideshowμε παρουσίαση μόνον της είδησης ή κάποιας εξέλιξης που αφορά στην ΕΥΠ. Το ίδιο ίσχυσε και για άλλες παράλληλες υποθέσεις που σχετίζονταν άμεσα ή έμμεσα με αυτή την υπόθεση του Κ.Α. 

Μια υπόθεση που μοιραία, ως μη όφειλε, από το 2010 άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για τις ελληνικές μυστικές κρατικές υπηρεσίες των Αθηνών.  

Μια βαθιά και μάλλον ανεπούλωτη πληγή. Πληγή που ευχόμαστε να μην εξελιχθεί σε γάγγραινα… Ασθένεια που θα κατατρώει το εσωτερικό της υπηρεσίας.

Βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και επιχειρήσεις εν εξελίξει, αφού βασικά στελέχη της ΕΥΠ είτε θα συνδέονται, είτε θα ταυτίζονται με καταστάσεις του παρελθόντος. Πρόσφατου και απώτερου… 

-Μια μεγάλη σε χρονική διάρκεια έρευνα με 1000αδες linksστον παγκόσμιο ιστό και εκατομμύρια επισκέψεις (hits). Επισκέψεις και επισκεψιμότητα,  τις οποίες ούτε εκμεταλευτήκαμε για εμπορικούς λόγους. Ούτε πρόκειται.

-Και το ερώτημα καίριο, όπως και οι προεκτάσεις του παραμένει πάντα το ίδιο επίκαιρο: Τι συμβαίνει στην  Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών; Τι τρέχει λοιπόν στην Κατεχάκη; Άλλως, τι στα αλήθεια συμβαίνει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών;

Γιατί στην πλέον ευαίσθητη εθνικά κρατική υπηρεσία της χώρας τα συλλογικά της όργανα λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ποιοι και γιατί επιδιώκουν την (επανα)δημιουργία ενός «ανώμαλου» κλίματος στην ΕΥΠ, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα περίοδο;

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δίνει την ύστατη μάχη για να βγάλει τη χώρα από το βρόγχο των Μνημονίων, αλλά και σε μια περίοδο που τα Βαλκάνια αλλά και ο εξ Ανατολών γείτονας βράζουν;

Θα επαναλαβουμε πάλι τα ίδια που και στο παρελθόν και κατά την διάρκεια αυτής της έρευνας έχουμε υπέρ τονίσει.  

Αρχικά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οτιδήποτε συζητιέται για την ΕΥΠ, αποτελεί πλήγμα για την ίδια την υπηρεσία, της οποίας ο σταθερός στόχος πρέπει  να είναι ο εξής ένας.

Να λειτουργεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και, ακόμη περισσότερο, να μην γίνεται αντικείμενο «συζητήσεων» και αναπαραγωγής ειδήσεων, προκειμένου να ικανοποιεί τον σκοπό της ύπαρξής της στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Κανόνας που θα έπρεπε να είναι απαράβατος -αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό-, είναι πως οτιδήποτε συμβαίνει στο εσωτερικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα πρέπει να παραμένει στο εσωτερικό της και οποιαδήποτε – τονίζουμε την λέξη οποιαδήποτε- «κατάσταση» να μην γνωστοποιείται.

Καταντά, δε, γελοίο, να διαβάζουμε συχνά πυκνά δήθεν «έγκριτα» δημοσιεύματα από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, ούτε τις επί μέρους υπηρεσίες που βρίσκονται στους διάφορους ορόφους της Κατεχάκη...

Δυστυχώς, αυτό το αυτονόητο, δεν συμβαίνει. Και οι λόγοι αυτής της «λανθάνουσας λειτουργίας» είναι περισσότεροι του ενός, αφού την ευθύνη των συζητήσεων δεν την έχουν μόνο όσοι γράφουν ή συζητούν τα εσωτερικά θέματα της ΕΥΠ.

Αλλά μερικές φορές τα γνωστοποιηθέντα (έστω και διαστρεβλωμένα εξαιτίας -πολιτικών ή προσωπικών- σκοπιμοτήτων) έχουν ως «πηγή διαρροής» ανθρώπους της ΕΥΠ.

Οι οποίοι δεν σέβονται όχι μόνο την υπηρεσία και τον σκοπό της λειτουργίας της, αλλά ούτε την ίδια την χώρα, την οποία υποτίθεται ότι, έχουν αρμοδίως (και ορκιστεί) δεσμευτεί, άμα της προσλήψεως τους, σε αυτή την κρατική υπηρεσία, να υπηρετούν και προστατεύουν...

Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Η αρχή της μυστικότητας και της προστασίας μυστικών  του κράτους έχει παραβιαστεί! Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Παραβιάσεις κατά σύστημα, επάγγελμα και κατά συρροή, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που άνετα και χωρίς αναστολές, αν υπήρχε ένας εισαγγελέας στο ύψος του ΝτιΠιέτρο.

Θα μπορούσε να παραπέμψει αρκετούς ανώτατους και ανώτερους υπαλλήλους και να ασκήσει διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας! {άρθρο 108,παρ.2}  

Όλα όσα έχουν διαδραματιστεί από το 2010, και εντεύθεν, ειδικώς δε μετά τα γεγονότα που αφορούν και επακολούθησαν στην «εισβολή» στο γραφείο του π. διευθυντή της ελληνικής κατασκοπίας της υπηρεσίας, Κώστα Αγγελάκη, έχουν εκθέσει  ανεπανόρθωτα την συγκεκριμένη ελληνική (;) κρατική υπηρεσία.

Η βλάβη που έχει υποστεί η εθνική υπηρεσία πληροφοριών θεωρείται μεγάλη και μη αναστρέψιμη.  Ήδη, από όσα, άλλοτε τραγικά επικίνδυνα για την ασφάλεια της χώρας και άλλοτε κωμικοτραγικά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, και έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλο αυτό το διάστημα, χωρίς ίχνος προστασίας.

Έστω για τα προσχήματα - ακόμα και ευαίσθητης κρατικής σημασίας «μυστικών», η Ελλάδα για  πολλές άλλες κρατικές μυστικές υπηρεσίες εντός της ευρωπαϊκής και βαλκανικής περιοχής αλλά και πέραν του ατλαντικού, θεωρείται «ελεύθερο πεδίο δράσης»…  Κοινώς σουρωτήρι! Μπάζει από παντού!   

Είτε μας αρέσει, είτε μας δυσαρεστεί, η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει σκοπό την συλλογή πληροφοριών, σχετικών με την ασφάλεια της χώρας. Διαθέτει, μάλιστα και τους κατάλληλους νόμιμους μηχανισμούς, προκειμένου να ικανοποιεί τις ανάγκες συλλογής αυτών των πληροφοριών.

Αρκεί οι υπάλληλοί της να κινούνται μέσα σε νόμιμα πλαίσια και πάντα προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των εθνικών αναγκών περί αντιμετώπισης εθνικών κινδύνων.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι επιφορτισμένη από τον ιδρυτικό της νόμο, μεταξύ άλλων, με το αντικείμενο της συλλογής πληροφοριών με σκοπό τη διαφύλαξη της εθνικής μας ασφάλειας και της προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, καθώς και της πρόληψης και αντιμετώπισης δραστηριοτήτων.

Όπου συνιστούν απειλή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.  Η φύση της αποστολής της υπηρεσίας, η γεωστρατηγική θέση της χώρας.

Αλλά και οι διεθνείς εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος επιβάλλουν τη διαρκή ετοιμότητα του προσωπικού, την ομόνοια και την σύμπνοια των στελεχών της και την γενικότερη άριστη λειτουργία της υπηρεσίας.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, τα τελευταία χρόνια - από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ) έχει διαταραχθεί σε επικίνδυνο πλέον βαθμό.

Για την ασφαλή λειτουργία της υπηρεσίας, το κλίμα εργασιακής ειρήνης που επιβάλλεται να επικρατεί εντός της συγκεκριμένης υπηρεσίας με την ιδιαίτερη και ευαίσθητη αποστολή.

Καθημερινά σχεδόν, βγαίνουν στην επιφάνεια στα ΜΜΕ  και στο Διαδίκτυο αναφορές για υποθέσεις που αφορούν μείζονα θέματα εθνικής ασφαλείας αλλά και ενδοϋπηρεσιακές διαμάχες που τις προξενεί κυρίως η εκ μέρους των διοικήσεων της υπηρεσίας αλόγιστη διαχείριση του προσωπικού της υπηρεσίας,

Ενώ έχει χαθεί κάθε μορφή αγαστής συνεργασίας και σχέσης μεταξύ της διοίκησης, στελεχών της υπηρεσίας και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Δυστυχώς, υπό το καθεστώς της ευνοιοκρατίας και του άκρατου κομματισμού που εισήλθε με την μορφή και το πρόσχημα του συνδικαλισμού, ως τυφώνας που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του, μετά το 1981 και την άνοδο στην εξουσία του αειμνήστου Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: