16 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (16/6/2017)

 

Ελλάδα:«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» είπε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο ενημερώνει για τα αποτελέσματα του Eurοgroup. Δόθηκε ένα σήμα εμπιστοσύνης στις αγορές, εκτίμησε ο Αλ.Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως καθοριστικό πρώτο βήμα για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων. «Εχουμε μπροστά μια καθαρή διετία, μέσα στην οποία έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας. 

Οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, για το κλίμα που διαμορφώνεται μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup.

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών παραμένουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, συνεχίζοντας την ολονύκτια διαμαρτυρία που ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Αίτημα των συγκεντρωμένων είναι η συνάντηση με τον τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα έγινε στο Προέδρικο Μέγαρο η συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο.

Κόσμος:Μετά τη Δαμασκό, και η Μόσχα αναφέρει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να σκοτώθηκε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής τον περασμένο Μάιο.

Ενώπιον του δικαστηρίου αναμένεται να προσαχθούν 12 υπεύθυνοι ασφαλείας της της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον και του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Ήδη για αρκετούς από αυτούς έχουν εκδοθεί εντάλματα από τις αρμόδιες Αρχές.

Μία ακόμα πολιτική του Ομπάμα έρχεται να ξηλώσει ο διάδοχός του Τραμπ. Το άνοιγμα του τέως προέδρου στην Κούβα, το οποίο χαιρέτησε η Αβάνα -πλην Φιδέλ Κάστρο- μπαίνει στον πάγο. Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του εντός της ημέρας.

Kατάλογο 65 ανθρώπων που αγνοούνται και ενδεχομένως είναι νεκροί από τη φωτιά στον πύργου στο δυτικό Λονδίνο δημοσιεύει η εφημερίδα The Sun. Ένας 23χρονος φοιτητής από τη Συρία που βρήκε καταφύγιο στην Βρετανία είναι το πρώτο θύμα με ονοματεπώνυμο.

Ένας 23χρονος φοιτητής από τη Συρία που βρήκε καταφύγιο στην Βρετανία είναι το πρώτο θύμα με ονοματεπώνυμο από την πυρκαγιά στον πύργο του δυτικού Λονδίνου. Οι Αρχές δεν κρύβουν πλέον την απογοήτευσή τους για το κατά πόσο τα θύματα θα αναγνωριστούν. Ο αριθμός των νεκρών-αγνοουμένων; Η Sun μιλά ακόμα και για 65 άτομα.

Οικονομία:Σε νέα υψηλά έτους και σε νέα υψηλά από τον Ιούνιο του 2015 κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στον απόηχο των αποτελεσμάτων του Eurogroup. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 808,03 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,04%.

Η ΕΚΤ χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ώστε η Ελλάδα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αναφέρει πηγή της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, που μίλησε στο Reuters.

Σε συνέντευξή του προς τη DW μετά το πέρας του Eurogroup ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος με τη συμφωνία που επετεύχθη στο Λουξεμβούργο.

Στην άρση του ορίου ελάχιστης οφειλής για τον εκπλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων οφειλετών προσανατολίζονται οι συμβολαιογράφοι. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα διενεργούν πλειστηριασμούς για οφειλές άνω των 300 χιλιάδων ευρώ.

Νέα στοιχεία-σοκ καταγράφονται για την ανεργία σε έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. Οι μακροχρόνια άνεργοι (άνεργοι πάνω από 12 μήνες) καλύπτουν το 70% του συνόλου, ενώ το 33,1% από αυτούς δεν μπορούν να βρουν δουλειά πάνω από τέσσερα χρόνια.

Αθλητισμός:Η Εβερτον ανακοίνωσε την απόκτηση του αρχηγού του Αγιαξ, Ντέιβι Κλάασεν, με το κόστος της μεταγραφής να ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ. Ο 24χρονος Ολλανδός διεθνής άσος αποτελούσε τον πρώτο μεταγραφικό στόχο του Ρόναλντ Κούμαν στη μεσαία γραμμή των «εφοπλιστών», μετά τα σενάρια περί απομάκρυνσης του Ρος Μπάρκλεϊ.

Είκοσι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, μαζί με αυτούς και ο Κασάμι που επέστρεψε από τη Νότιγχαμ, μπήκαν στο αεροπλάνο το πρωί της Παρασκευής με προορισμό το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο προετοιμασίας του πρωταθλητή εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος τεχνικός είναι 43 ετών και έχει περάσει από τον πάγκο της Παρτιζάν και της Μακάμπι Χάιφα, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια ασκούσε την προπονητική στην Κίνα! Εντός της ημέρας αναμένονται οι ανακοινώσεις, με τον Σέρβο να υπογράφει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα δεν αποδέχτηκε την πρόταση της Μίλαν για την επέκταση της συνεργασίας τους κι αν δεν αλλάξει κάτι θα συνεχίσει να φορά την φανέλα του συλλόγου έως τον Ιούνιο του 2018. Η Μίλαν επιβεβαίωσε ότι ο 18χρονος πορτιέρε δεν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο, μετά την επαφή που έγινε ανάμεσα στον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή, Μίνο Ραϊόλα και στους διοικούντες.

Η δεύτερη θητεία του Κλαούντιο Ρανιέρι στην Γαλλία ξεκίνησε επίσημα από την Πέμπτη. Ο 65χρονος τεχνικός, ο οποίος τη σεζόν 2015/2016 οδήγησε την Λέστερ στην κατάκτηση του τίτλου της Premier League, είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της Ναντ, όπως ανακοινώθηκε από το σύλλογο της Ligue 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: