01 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1/6/2017)

 

Ελλάδα:Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, κατά τον εορτασμό της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, ώστε να κινηθούν ασφαλέστερα τα οχήματα και να γίνει καλύτερη διαχείριση της οδικής κυκλοφορίας.

Με Αναστασιάδη και Ακιντζί θα συναντηθεί την Κυριακή στη Νέα Υόρκη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αντόνιο Γκουτιέρες, μετά την αποτυχία των δύο πλευρών να συμφωνήσουν στους όρους διεξαγωγής ειρηνευτικής διάσκεψης.

Στην Κρήτη βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για να ταφεί δίπλα στην επί χρόνια σύντροφο της ζωής του Μαρίκα λίγο έξω από τα Χανιά στην περιοχή Αργουλιδές. Η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Αγία Μαγδαληνή στη Χαλέπα Χανίων.

Παραδίδονται σήμερα, Πέμπτη, τελικά στην κυκλοφορία τα πρώτα 11 χιλιόμετρα της Ιονίας Οδού. Έτσι θα εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες που θα αποφασίσουν να εκδράμουν στη Δυτική Ελλάδα και στην Ήπειρο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Στη Βουλή και χωρίς να ανακοινωθεί συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Αθήνα αναμένει καθαρή λύση για το χρέος, ώστε να προχωρήσει η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Κόσμος:H Tράπεζα της Αγγλίας είναι 323 ετών και απασχολεί 3.600 ανθρώπους. Η αύξηση που ανακοινώθηκε για το έτος είναι 1%, ποσοστό κάτω από τον πληθωρισμό, όπως καταγγέλλει η συνδικαλιστική ένωση. Και τώρα ετοιμάζεται απεργία.

Το κοινοβούλιο στα Σκόπια εξέλεξε πρωθυπουργό τον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ, ως πρώτο βήμα για την έξοδο της χώρας από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια.

Σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει τον αριθμό συντακτών ύλης και ρεπόρτερ, οι New York Times αποφάσισαν να προσφέρουν πακέτα εθελούσιας εξόδου στους συντάκτες και να προσλάβουν ακόμη 100 δημοσιογράφους για ρεπορτάζ.

Ο ηγέτης των Εργατικών άλλαξε την τελευταία στιγμή την απόφασή του και έλαβε μέρος σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ -TV event χαρακτηρίστηκε από το BBC- με άλλους πολιτικούς αρχηγούς και την υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απουσίαζε.

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky συνετρίβη την Τετάρτη στην επαρχία Σιρνάκ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με τo Ιράκ και τη Συρία, παρασύροντας στο θάνατο 12 στρατιωτικούς.

Οικονομία:Οι συνθήκες στην ελληνική μεταποίηση επιδεινώθηκαν για ένατο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, ωστόσο, ο ρυθμός υποχώρησης ήταν σημαντικά εξασθενημένος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και είναι πολύ μικρότερο από το επίσημα υπολογιζόμενο, υποστηρίζει ο ο Πολ Καζαριάν, ο μεγαλύτερος επενδυτής ελληνικών ομολόγων ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Japonica Partners.

«Παρακαλώ, όχι κλιμάκωση στο θέμα της Ελλάδας!» Αυτό ή κάτι παρόμοιο θα πρέπει να είπε ο Γιούνκερ στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε, την Τετάρτη, στο Βερολίνο, για να μιλήσει στη συνείδησή του.

Το Παρίσι πρότεινε οι ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους να συνδεθούν με την ανάπτυξη της οικονομίας, αναφέρει η «Handelsblatt», επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει. Πάντως, το Βερολίνο δεν βλέπει θετικά τη συγκεκριμένη ιδέα.

Δημοφιλείς ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη θα είναι φέτος γεμάτες με περισσότερο κόσμο από κάθε άλλο καλοκαίρι, τονίζει με ανάρτησή του στο twitter ο Economist.

Αθλητισμός:Ο Μαρκ Μπάρτρα, ήταν ο μοναδικός σοβαρά τραυματίας, στην βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ. Σχεδόν ενάμισι μήνα μετά, ο Ισπανός παρουσιάζει με καταπληκτική ακρίβεια αυτό που πραγματικά συνέβη στις 11 Απριλίου πριν από τον αγώνα του Champions League εναντίον Μονακό.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την αφαίρεση 6 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και την τιμωρία της έδρας του για 7 αγωνιστικές, ενώ στην ΑΕΚ επέβαλλε ποινή 3 αγωνιστικών χωρίς θεατές, για όσα έγιναν στο μεταξύ τους ματς του Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο. 

Πάντως δεν επηρρεάζεται ο βαθμολογικός πίνακας των πλέι οφ, καθώς η τιμωρία αφορά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Χρυσάφι στα πόδια των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης για την κατάκτηση του Champions League. 

Την περασμένη σεζόν, στο Μιλάνο, ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε δώσει από 700.000 ευρώ σαν δώρο σε κάθε έναν από τους Μαδριένους για την κατάκτηση του κορυφαίου τροπαίου.
Για «κλοπή» του Κυπέλλου και καλύτερης θέσης στο πρωτάθλημα από την πλευρά του ΠΑΟΚ έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: