15 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (15/6/2017)

 

Ελλάδα:Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία του Ζυγού Καβάλας από τον τραγικό θάνατο που βρήκε τετράχρονο αγόρι μπροστά στο σπίτι του, όταν καταπλακώθηκε από τη σιδερένια συρόμενη πόρτα της εξώπορτας.

Με πέντε μαθήματα συνεχίστηκαν για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι πανελλαδικές εξετάσεις. Σε εξέλίξη βρίσκεται η κατ' ιδίαν συνάντηση Τσίπρα-Νετανιάχου στο πλαίσιο της τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Σε εξέλιξη και οι συναντήσεις των Ελλήνων υπουργών με τους ομολόγους τους από το Ισραήλ, ενώ θα ακολουθήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας σε ολομέλεια.

Ληστεία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε χρηματαποστολή στον ΗΣΑΠ του Φαλήρου. Δύο ένοπλοι που φορούσαν κράνη αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή με μηχανή.

Να δώσει το χέρι στον ελληνικό λαό καλεί τον Πρόεδρο Μακρόν, με το σημερινό πρωτοσέλιδο τίτλο της, η Liberation που αφιερώνει πέντε σελίδες στο θέμα του ελληνικού χρέους και στο σημερινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο. «Θα πρέπει να ελαφρυνθεί το βάρος της Ελλάδας».

Κόσμος:Ο ειδικός σύμβουλος που μελετά την υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ φαίνεται να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο ελέγχου του Ντόναλντ Τραμπ για τυχόν παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης. Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η υγεία του βουλευτή των Ρεπουμπλικάνων, Στιβ Σκαλίς, που έπεσε θύμα ένοπλης επίθεσης, στη διάρκεια προπόνησης μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια.

Φόβους ότι τα θύματα από την πυρκαγιά στον πύργο διαμερισμάτων του δυτικού Λονδίνου θα αυξηθούν εκφράζουν οι Αρχές, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι. To βάρος πλέον των Αρχών πέφτει σε τέσσερα μέτωπα: αγνοούμενοι, στατικότητα του κτιρίου, πώς ξεκίνησε η φωτιά και τι θα γίνει με τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άνδρας άνοιξε πυρ, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στην εταιρεία ταχυμεταφορών UPS στο Σαν Φρανσίσκο. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης. Ανώτερο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων έπεσε θύμα ένοπλης επίθεσης στη διάρκεια προπόνησης μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια. 

Ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Στιβ Σκάλις τραυματίστηκε στην επίθεση, αλλά δεν απειλείται η ζωή του. Τέσσερις οι τραυματίες. Ο δράστης, ο οποίος είχε τραυματιστεί στην επίθεση, ήταν ένας 66χρονος που δήλωνε «εθελοντής» του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ο άνδρας υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Οικονομία:Οι ψηφιακές πληρωμές αναμένεται να αντικαταστήσουν κάποια στιγμή σχεδόν πλήρως τις συναλλαγές με μετρητά. Εντούτοις τα ψηφιακά νομίσματα δεν έχουν πίσω τους τράπεζες που να μπορούν να παρέμβουν σε περιπτώσεις κρίσεων.

Το ύψος τη δόσης, οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2022 και οι διατυπώσεις σχετικά με τη διευθέτηση του χρέους μετά τη λήξη του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018 σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία θα κρίνουν εάν στο Eurogroup θα υπάρξει συμβιβασμός ή ρήξη.

Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των διαμερισμάτων που διατίθενται σε τουρίστες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb, σύμφωνα με την Καθημερινή. Χωριστούς δρόμους θα τραβήξουν από τη Δευτέρα ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ στο ταμπλό. Ως «νέα ΔΕΗ» και ως ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, δηλαδή, η εταιρεία που θα γεννηθεί από τα σπλάγχνα της ΔΕΗ θα ξεκινήσει από εβδομάδα να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο.

Άλλαξε χέρια το ιστορικό ξενοδοχείο Athens Ledra που έκλεισε στις 31 Μαΐου 2016 έπειτα από 33 χρόνια λειτουργίας λόγω συσσωρευμένων χρεών του σε τράπεζες και ταμεία. Οι εργαζόμενοι βλέπουν θετικά την εξέλιξη αυτή, ωστόσο δεν σταματούν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Αθλητισμός:Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των έργων του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ξεκίνησε. Η Ένωση είναι έτοιμη να εκδώσει την οικοδομική άδεια για την «Αγια Σοφιά», καθώς και η τελευταία εκκρεμότητα που υπήρχε, αυτή της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης, διευθετήθηκε την ανακοίνωση από τον αρμόδιο υπουργό υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η ΠΑΕ θα παραλάβει την εγκεκριμένη μελέτη υψομέτρων κι αφού την καταθέσει στο ΥΠΑΠΕΝ, θα απομένει μόνο η έκδοση της οικοδομικής άδειας. Παίκτες του Ολυμπιακού είναι από την Τετάρτη οι Σπύρος, Ρισβάνης, Παπέ Αμπού Σισέ και ο Λεονάρντο Κούτρης, όπως ανακοίνωσε επισήμως η ερυθρόλευκη ΠΑΕ. 

Η ανακοίνωση της συνεργασίας των τριών ποδοσφαιριστών συνοδεύεται από μια δήλωση του καθενός στην ιστοσελίδα της ομάδας του Πειραιά.  Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη η πρώτη συνάντηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ταυτόχρονα η «πρώτη» του νέου προπονητή, Μπέσνικ Χάσι. 

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από αιματολογικές εξετάσεις και εργομετρικά, το ίδιο θα γίνει και το πρωί της Πέμπτης, ενώ την Παρασκευή θα αναχωρήσουν για το Ζέεφελντ, όπου θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης με ανακοίνωσή της υπερασπίζεται τον Κριστιάνο Ρονάλντο μια ημέρα μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για φορολογική απάτη ύψους 14.700.000 ευρώ, για το διάστημα μεταξύ 2011 και 2014 , με συνέπεια να κινδυνεύει ο Πορτογάλος με ποινή φυλάκισης μεταξύ 2 και 7 χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνολικά οι Καταλανοί έχουν να παρουσιάσουν πάνω από 205.500.000 ψηφιακούς οπαδούς, ξεπερνώντας κατά σχεδόν 3 εκατομμύρια οπαδούς την Ρεάλ Μαδρίτης, που φτάνει τις 202.500.000. Το βάθρο ολοκληρώνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν και είναι πολύ πίσω με 110.900.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: