12 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (12/6/2017)

 

Ελλάδα:Από σήμερα, Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ.

Η προθεσμία λήγει στις 23 Ιουνίου. Οι γονείς - κηδεμόνες των βρεφών-νηπίων για να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Με ομόφωνη απόφασή του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε ατιμώρητο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Με Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα, οι πανελλαδικές για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Αρχίζει στη 1 μετά το μεσημέρι το Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο Συνέδριο με τον τίτλο «Η Ελλάδα μετά», συμμετέχουν προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Εντύπωση έχει προκαλέσει η συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης που έγιναν στο Δίστομο για τα θύματα των ναζί. Η τέως πρόεδρος της Βουλής, επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη από το να καταθέσει στεφάνι. Τελικά, παρενέβη ο Μανώλης Γλέζος.

Κόσμος:Χιλιάδες Ρώσοι αναμένεται να διαδηλώσουν κατά της διαφθοράς, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι να εμφανιστεί ως αντίπαλον δέος του Πούτιν στις εκλογές του 2018.

Στον β' γύρο των βουλευτικών εκλογών πέρασε ο τέως πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος δεν έχει κρύψει τη «συμπάθειά» του για το κίνημα του Μακρόν. Η αποστολή του δεν ήταν πάντως εύκολη στην εκλογική περιφέρεια της Εσόν. Τέλος διαδρομής για τον Μπενουά Αμόν...

Αντιμέτωπη με τους «θυμωμένους» βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος θα βρεθεί τη Δευτέρα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ενώ οι συζητήσεις για το μέλλον της δεν λένε να κοπάσουν.

Πέντε μήνες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως πρόεδρος των ΗΠΑ, η Μελάνια και ο γιος τους Μπαρόν αποφάσισαν να μετακομίσουν στο Λευκό Οίκο. Η Μελάνια και ο Μπαρόν έμεναν στη Νέα Υόρκη μέχρι ο 11χρονος μαθητής να τελειώσει το σχολείο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς καλείται την Τρίτη να απαντήσει στις ερωτήσεις της Γερουσίας σχετικά με την αποπομπή του τέως του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, αλλά και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί νέων προεκλογικών συναντήσεων με Ρώσους αξιωματούχους.

Οικονομία:Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 781,25 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,11%.

Εργασία λίγων ωρών, πλήρης απασχόληση αλλά με 10ωρα και χαμηλά ημερομίσθια, είναι οι νέες εργασιακές συνθήκες... επιβίωσης. H αγορά εργασίας είναι εφιαλτική με φτωχούς εργαζομένους που υποκύπτουν σε μισθούς κάτω από το όριο της φτώχειας και αποδέχονται δουλειές του ποδαριού για ένα μεροκάματο που δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ.

Την ελπίδα να βρεθεί λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγιερ. «Ελπίζω ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα βρουν μια γέφυρα, η οποία απαιτείται για μια κοινή λύση. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι εργάζονται για τον σκοπό αυτό, με αυτήν τη φιλοδοξία» τόνισε.

Μία καλή διατύπωση και μία μεγάλη δόση φαίνεται να αποτελούν τα καθοριστικά στοιχεία για τον συμβιβασμό, ο οποίος -εκτός απρόοπτου- διαφαίνεται για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Η επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Οικονομικών παίζει το δικό της ρόλο.

Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα κληθούν και φέτος να καταβάλλουν στο Δημόσιο πάνω από 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η κυβέρνηση θα επιβάλλει και κατά το τρέχον έτος το φόρο αυτό χωρίς αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του σε σύγκριση με πέρσι.

Αθλητισμός:Ισπανία και Ιταλία βαδίζουν «χέρι-χέρι» μετά από 6 αγωνιστικές στον 7ο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Οι «φούριας ρόχας» πέρασαν το εμπόδιο της ΠΓΔΜ (2-1), ενώ η «σκουάντρα ατζούρα» είχε σαφώς πιο εύκολο έργο απέναντι στο Λιχτενστάιν (5-0).

Το ντέρμπι του 4ου ομίλου, Σερβία-Ουαλία, δεν ανέδειξε νικητή (1-1), με τους «πλάβι» να έχουν το «πάνω χέρι» για την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Την ασίστ στο γκολ του Μίτροβιτς έβγαλε ο φορ του ΠΑΟΚ, Πρίγιοβιτς στο ντεμπούτο του με την εθνική. στο 90' κρίθηκε το ντέρμπι του 9ου ομίλου, με την Ισλανδία να επικρατεί 1-0 της Κροατίας και να την «πιάνει» στην κορυφή.

Ανατροπή δεδομένων στον Ατρόμητο με τον Ρικάρντο Σα Πίντο. Ενώ λίγο μετά τη λήξη της περιόδου ο Πορτογάλος τεχνικός και η διοίκηση «έδωσαν τα χέρια» για να προχωρήσουν μαζί και την επόμενη περίοδο, τελικά αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο έμπειρος τεχνικός ζήτησε από τους Περιστεριώτες να αποχωρήσει, καθώς δέχτηκε δελεαστική πρόταση από ομάδα του Βελγίου.

Με τη διεξαγωγή της - βαθμολογικά αδιάφορης - 34ης αγωνιστικής, ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Football League. Ο Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία είχαν ήδη εξασφαλίσει την άνοδο, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να έχει κατακτήσει και τον τίτλο, καθώς σήμερα πήρε άνευ αγώνος τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Πανθρακικό, που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. 

Για την ομάδα της Φθιώτιδας, η φιέστα ανόδου συνδυάστηκε με εντός έδρας ήττα (1-0) από την Αναγέννηση Καρδίτσας. Η Αγγλία κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στην πόλη Σουβόν της Νότιας Κορέας, επικράτησε 1-0 της Βενεζουέλας.

Ο επιθετικός της Εβερτον Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν σημείωσε στο 35ο λεπτό το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, με την ομάδα της Νότιας Αμερικής να πιέζει ως το τέλος για την ισοφάριση, χωρίς όμως επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Νοτιοαμερικανοί έχασαν πέναλτι στο 74ο λεπτό με τον Πενιαράντα, το σουτ του οποίου, απέκρουσε ο Γούντμαν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στους Γκάλαξι του Λος Αντζελες στο MLS θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ισπανικής αθλητικής εφημερίδας «Marca».

Μετά τη λύση της συνεργασίας του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και το σοβαρό τραυματισμό του, ο Σουηδός σούπερ σταρ ψάχνει για ομάδα και η εφημερίδα της Μαδρίτης υποστηρίζει πως συμφώνησε να περάσει τον Ατλαντικό για να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών!


Δεν υπάρχουν σχόλια: