25 Ιουνίου, 2017

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 11 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

 

Η Κύπρος έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα απ' την Τουρκική προκλητικότητα. Έτσι, για άλλη μια φορά προχωράει, παρά τις απειλές, στις γεωτρήσεις που έχει συμφωνήσει εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Όπως ανακοινώθηκε, η Λευκωσία με τη NAVTEX 236/17 δέσμευσε από προχθές (22/6) το οικόπεδο 11 για γεωτρήσεις. Οι δραστηριότητες για την προετοιμασία των γεωτρήσεων θα γίνουν μέχρι τις 12 Ιουλίου και η γεώτρηση θα λάβει την ονομασία  Onesiphoros.

Μετά τις 12 Ιουλίου που θα έχουν τελειώσει οι ετοιμασίες, εκτός απροόπτου, στις 14 του ίδιο μήνα θα πραγματοποιηθεί η γεώτρηση. Η Total θεωρεί ότι το ποσοστό επιτυχίας είναι 26%, πολύ μεγαλύτερο από το συνηθισμένο μέσο όρο.

Σύμφωνα με το Κυπριακό υπουργείο ενέργειας, οι εργασίες θα διαρκέσουν 50 με 72 ημέρες (θα εξαρτηθεί από το εάν θα είναι επιτυχημένη η έρευνα για φυσικό αέριο).

Θα έχει ενδιαφέρον κατά πόσο η Τουρκία θα αντιδράσει σε όλα αυτά. Το παρελθόν έχει δείξει ότι δεν θα κάνει απολύτως τίποτα, και καιρός είναι η Ελλάδα να πάρει μαθήματα και να ακολουθήσει το εξαιρετικό παράδειγμα της Κύπρου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: