10 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (10/6/2017)

 

Ελλάδα:Επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Κυριακής προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα βόρεια με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην εργασία, όπως είναι το εργασιακό άγχος, η εργασιακή εξουθένωση (burn-out) ή η διαφόρων ειδών παρενόχληση (bullying, mobbing) απασχολούν τους ερευνητές παγκοσμίως ολοένα και περισσότερο. Στην Ελλάδα την κατάσταση έχουν επιδεινώσει τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Σε μαθήματα ειδικοτήτων θα εξεταστούν σήμερα, Σάββατο 10 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.  Ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία και τρόλεϊ για έξι ώρες την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου οι εργαζόμενοι των αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες γενικές συνελεύσεις τους.

Περισσότεροι από 250 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες συμμετείχαν σε γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή των Αχαρνών για τον εντοπισμό του άγνωστου που πυροβολούσε άσκοπα με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από αδέσποτη σφαίρα 11χρονος μαθητής, στο 6ο δημοτικό σχολείο.

Κόσμος:Σχεδόν 19,5 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία Nielsen.

Οι τρεις άνδρες που το βράδυ του Σαββάτου της 3ης Ιουνίου έριξαν το βανάκι πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και στη συνέχεια μαχαίρωσαν διαβάτες, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους, αρχικώς  είχαν προσπαθήσει να νοικιάσουν φορτηγό 7,5 τόνων, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας.

Μήνυμα στη νέα κυβέρνηση της Τερέζα Μέι ότι το Λονδίνο θα πρέπει να παραμείνει πιστό στο διαπραγματευτικό του σχέδιο για το Brexit έστειλε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε, σημειώνοντας ότι η ίδια επιθυμεί να ξεκινήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για τις συνομιλίες.

Στο 68,7% -ποσοστό μεγαλύτερο κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2015- ανήλθε η συμμετοχή στις βρετανικές εκλογές της 8ης Ιουνίου. Με βάση τα τελικά αποτελέσματα, κανένα από τα κόμματα δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων με συνολικά 650 έδρες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε το Κατάρ να σταματήσει «αμέσως» να χρηματοδοτεί «την τρομοκρατία», «όπως επίσης και άλλες χώρες στην περιοχή να κάνουν περισσότερα και να τα κάνουν συντομότερα».

Οικονομία: Εφικτή θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το προσεχές διάστημα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στη Bild του Σαββάτου.

Με μικρή άνοδο, πάνω από τα επίπεδα των 780 μονάδων, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον τζίρο να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 782,10 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,39%.

Ο επικεφαλής του Eurogroup αναμένει να υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 15 Ιουνίου, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπός του.

Κατάληψη στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων στη ΒΙΠΕ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν από το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία, οι οποίοι κατάφεραν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης.

«Πολύ ενθαρρυντικά» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, τα μηνύματα από την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος «Χρυσή Βίζα», η απόδοση του οποίου, όπως είπε, ανέρχεται σε ένα δισ ευρώ, ενώ η πορεία του είναι «συνεχώς ανοδική».

Αθλητισμός:Η Εθνική Ομάδα πήρε αυτό που ήθελε από την Βοσνία (0-0) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 και, πλέον, έχει τον πρώτο λόγο για την δεύτερη θέση έναντι του σημερινού της αντιπάλου, που δίνει το «εισιτήριο» για τα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Το χρονικό ενός προναγγελθέντος «διαζυγίου» οριστικοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Οι δρόμοι του ΠΑΟΚ και του Βλάνταν Ίβιτς χώρισαν... και με τη βούλα, καθώς η ΠΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Σέρβο προπονητή.

Βαριές ποινές επέβαλλε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό της Super League στο Νίκλας Χουλτ του Παναθηναϊκού, καθώς και στα στελέχη της διοίκησης του ΠΑΟΚ Γιώργο Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ για όσα διαδραματίστηκαν στο πλαίσιο των συναντήσεων της 6ης αγωνιστικής των Play Offs του πρωταθλήματος. 

Ο Σουηδός αμυντικός του Παναθηναϊκού τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών, ενώ με 15 ημέρες απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο τιμωρήθηκαν Σαββίδης και Μίχελ, επιπλέον στον ΠΑΟΚ επιβλήθηκε πρόστιμο 25.500 ευρώ.

Η Ίντερ ανακοίνωσε και επίσημα τη σύναψη συμφωνίας με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται ότι ο 58χρονος προπονητής, που οδήγησε φέτος τη Ρόμα στη 2η θέση του Καμπιονάτο, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας και η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει την προσεχή Τετάρτη.

Ελεύθερος... και με τη βούλα είναι από την Παρασκευή ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν θα καταθέσει πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας με τον Σουηδό επιθετικό, αν και στη λίστα που δημοσίευσε η Premier League περιέχεται κανονικά το όνομά του!


Δεν υπάρχουν σχόλια: