28 Μαΐου, 2017

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MARC

 

Σε απροσδόκητα μεγέθη πλησιάζει η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Καθόλου απίθανη η εκτόξευση στο 20%.

Διευρύνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ στις 16,6 μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc.

Άνθρωποι  της εταιρείας δημοσκοπήσεων έλεγαν ότι δεν αποκλείεται η διαφορά να φτάσει η και να ξεπεράσει τις 20 μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να υποχωρήσει και κάτω του 10%.

Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα δώσει μόνο αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και ισχυρή πλειοψηφία που θα τις επιτρέψει  να προχωρήσει σε ευρύτερες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Το 74% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει ως ασήμαντα τα αντίμετρα που ψηφίστηκαν. 

Παράλληλα, ποσοστό 80% από τους ερωτηθέντες θεωρεί ότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι κακή και θα σκοτώσει την οικονομία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», η Νέα Δημοκρατία επί των εγκύρων φτάνει σε ποσοστό 32,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 15,7%.

Το ΚΚΕ 7,1%, 

η Χρυσή Αυγή 7,1%, 

ΔΗΣΥ 5,8%, 

Ενωση Κεντρώων 3%, 

ΑΝΕΛ 2,4%, 

Ποταμι 2,3%, 

Λαική Ενότητα 1,6%, 

Πλεύση Ελευθερίας 1,3%

Το 2,4% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ στο 14,5% διαμορφώνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Σύμφωνα, πάντα, με τη δημοσκόπηση της Marc, η επόμενη Βουλή θα είναι εξακομματική, με τη ΝΔ να «φλερτάρει» με την αυτοδυναμία.

Ενδεικτικά στην επόμενη Βουλή, η ΝΔ εκτιμάται πως θα λάβει 164 έδρες, 55 ο ΣΥΡΙΖΑ, 25 το ΚΚΕ, 25 η Χρυσή Αυγή, 20 η Δημοκρατική Συμπαράταξη και 11 η Ένωση Κεντρώων.

Στο ερώτημα «Τσίπρας ή Μητσοτάκης», το 35,6% των ερωτηθέντων θεωρεί τον πρόεδρο της ΝΔ ως τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ενώ το 19,5% θεωρεί ως πιο κατάλληλο τον Αλέξη Τσίπρα. Το 44,9% απαντά «Κανέναν ιδιαίτερα».

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr


Δημοσίευση σχολίου