07 Μαΐου, 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑLPHA BANK

 

H γνωστή ALPHA BANK, η μία από τις 4 συστημικές τράπεζες της Ελλάδας, που βρήκε λεφτά να δανείσει τη Fraport αλλά για τον Έλληνα επιχειρηματία δεν έχει ευρώ να δανείσει φαίνεται να εμπλέκεται σε μία περίεργη υπόθεση στις Μπαχάμες.

Επισκεπτόμενος κάποιος την επίσημη σελίδα της ALPHA BANK θα δει τις υπηρεσίες που παρέχει η εν λόγω τράπεζα σε επιχειρήσεις που έχουν εξαγωγική δραστηριότητα.

Ποια είναι όμως η εν λόγω εταιρεία υποτίθεται θυγατρική της εν λόγω τράπεζας; η σχετική σελίδα της η οποία μας αποκαλύπτει πως έχει έδρα τις Μπαχάμες ήτοι σε φορολογικό παράδεισο..

Τίθεται το θέμα εάν η εν λόγω εταιρεία λειτουργεί νόμιμα εάν έχει άδεια από τις εκεί αρμόδιες αρχές της κεντρικής τράπεζας, εάν το γνωρίζει η ΤτΕ και εάν η δράση της στην Ελλάδα ελέγχεται από τον κύριο Στουρνάρα. Συμπεριλαμβάνεται άραγε η εν λόγω εταιρεία στους ισολογισμούς της  μητρικής τράπεζας;

To 2015 η Κεντρική Τράπεζα στις Μπαχάμες εξέδιδε προειδοποίηση προς τους καταναλωτές για τη μη νόμιμη λειτουργία της εν λόγω θυγατρικής. Έρχεται η ίδια η κεντρική τράπεζα με νέο σχετικό δελτίο τύπου και με ημερομηνία 22/1/2016 και ξανά-αποκαλύπτει την παράνομη δράση της θυγατρικής εταιρείας της ALPHA BANK.

Έρχεται επίσης έρχεται το γραφείο του Επιθεωρητή των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων του Καναδά και επιβεβαιώνει την παράνομη δράση της τράπεζας εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: