13 Μαΐου, 2017

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ISIS 15ΕΤΗΣ ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ

 

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και διακεκριμένη κατοχή όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, στην Κομοτηνή, ο 30χρονος υπήκοος Σουηδίας Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς και ο 20χρονος υπήκοος Υεμένης Αμέρ αλ Χασάνι που είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2016 στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δύο άνδρες είχαν εντοπισθεί στον σταθμό των ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης και συνελήφθησαν όταν, μετά σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστά, αορτήρας πολεμικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά. 

Η δίκη τους ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης, ενώ η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε χθες. Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς ο πρόεδρος της έδρας τάχθηκε υπέρ της αθώωσης των κατηγορουμένων για τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και πρότεινε την καταδίκη των δύο για παράνομη οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.

Τελικά, εις βάρος του Μπεκτάσεβιτς και του Χασάνι επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών για διακεκριμένη οπλοκατοχή και 8 χρόνια για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Κατά συγχώνευση, η ποινή που τους επεβλήθη διαμορφώθηκε στα 15 χρόνια.

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και κατέθεσαν ότι αγόρασαν τα μαχαίρια από το Μοναστηράκι, καθώς και ότι προορισμός τους δεν ήταν το λεγόμενο «Χαλιφάτο» στη Συρία και το Ιράκ αλλά το δάσος της Δαδιάς στον Εβρο. Ως μάρτυρες υπεράσπισης του 30χρονου βρέθηκαν στο δικαστήριο και κατέθεσαν ο αδελφός του και ένας φίλος του, δάσκαλος από τη Στοκχόλμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: