01 Μαΐου, 2017

ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Άνω κάτω έχει κάνει το επιτελείο Μητσοτάκη στην Πειραιώς ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος αποκάλυψε ότι στους σχεδιασμούς της Ν.Δ είναι η συρρίκνωση του Δημοσίου με απολύσεις υπαλλήλων.

Με δηλώσεις του ο πρώην υπουργός στοχοποίησε τους δημοσίους υπαλλήλους κατηγορώντας τους ότι στην πλειοψηφία τους δεν δουλεύουν, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, καθώς αναμένεται θύελλα αντιδράσεων τόσο από γαλάζια στελέχη, όσο και από τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Θόδωρος Καράογλου υποστήριξε: «οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν…Πρέπει να πούμε ότι το Δημόσιο τελείωσε, το Δημόσιο θα μειώνεται, το Δημόσιο θα είναι όσο πιο μικρό γίνεται…»

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας και  πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης στην κυβέρνηση Σαμαρά, είχε προκαλέσει πονοκεφάλους στην παράταξη του, όταν πριν από πεντέμισι μήνες, είχε προτείνει την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι δηλώσεις Καράογλου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια της ηγεσίας να κρύψει τα σχέδια της για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεντεύξεις του έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τις πληροφορίες ότι σχεδιάζει όταν αναλάβει την διακυβέρνηση να προχωρήσει σε μπαράζ απολύσεων στο δημόσιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Καράογλου: «Τα επιδοματικά προγράμματα των δήμων δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. Είναι ένα χάπι για την αυτοδιοίκηση αλλά δεν έχει λογική, καλύτερα να διοχετεύονταν αυτοί οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα. Όλοι θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Γιατί;

Πρώτον γιατί υπάρχουν καλύτεροι μισθοί συγκριτικά με τον ιδιωτικό τομέα (πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα) και δεύτερον γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δεν δουλεύουν. Δεν εννοώ φυσικά ότι δεν υπάρχουν και άνθρωποι στο Δημόσιο που εργάζονται περισσότερο από κάποιους άλλους δίπλα τους, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί οι άλλοι, οι διπλανοί τους δεν δουλεύουν και αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση. 

Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις το αφεντικό είναι από πάνω… Πρέπει να πούμε ότι το Δημόσιο τελείωσε, το Δημόσιο θα μειώνεται, το Δημόσιο θα είναι όσο πιο μικρό γίνεται.… ».Δημοσίευση σχολίου