27 Μαΐου, 2017

ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΑΜΠΕ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

 

Αυτό αποφάσισαν οι ηγέτες ΗΠΑ και Ιαπωνίας στις συνομιλίες που είχαν στην Ταορμίνα. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν στην Ταορμίνα της Σικελίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ  και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, τάχθηκαν υπέρ της στενής συνεργασίας με όλες της χώρες, για να γίνει εφικτή η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο τηλεγράφημα του ιαπωνικού πρακτορείου Kyodo, το οποίο με τη σειρά του επικαλείται πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ιαπωνικού πρακτορείου, κύριο θέμα της συζήτησης τους ήταν το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. Ενώ επισήμαναν τη σημασία του ρόλου της Κίνας στη λύση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα.

Παράλληλα, όμως, τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της αμυντικής ισχύος υπό τον φόβο της βορειοκορεατικής απειλής.Το τηλεγράφημα του ιαπωνικού πρακτορείου, αναφέρει ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επισήμανε στην ίδια συνάντηση τη σημασία της συμβολής της Ρωσίας στη συριακή κρίση και στην επίλυση της διένεξης με τη Βόρεια Κορέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: