28 Μαΐου, 2017

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

 

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 μεγάλης εμβέλειας πραγματοποίησαν προγραμματισμένη πτήση σήμερα πάνω από τα ουδέτερα ύδατα του Barents και της Νορβηγικής Θάλασσας.

Αυτό αναφέρεται στο μήνυμα του Τμήματος Πληροφόρησης και Μέσων Επικοινωνιών του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. «Η πτήση των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου, χωρίς να παραβιάζονται τα σύνορα άλλων κρατών», ανέφερε η έκθεση.

Η ανακοίνωση αυτή δόθηκε καθώς η Μεγάλη Βρετανία δημιούργησε από το πουθενά θέμα με τη Ρωσία της οποίας μαχητικά αεροπλάνα σχεδόν κατηγόρησε ότι εισήλθαν στον Βρετανικό εναέριο χώρο. Φόβος επικράτησε στη Μεγάλη Βρετανία σήμερα, λόγω μιας έκτακτης απογείωσης δύο μαχητικών αεροσκαφών.

Το Υπουργείο Αμύνης, σε ερώτηση του Reuters, επέλεξε να μην κάνει κανένα σχόλιο, όμως η Daily Mail αναφέρει ότι τα δύο μαχητικά πέταξαν εκτάκτως λόγω ενός Ρωσικού αεροσκάφους, το οποίο πετούσε πάρα πολύ κοντά στις Βρετανικές ακτές, και τα αεροσκάφη έφτασαν στο σημείο ώστε να αντιδράσουν σε τυχόν Ρωσική πρόκληση.

Ίσως σήμερα να βρεθήκαμε πολύ κοντά σε ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας, όμως ευτυχώς το επεισόδιο σταμάτησε πριν καν αρχίσει.

Πάντως να θυμίσουμε ότι Βρετανικά στρατεύματα υπάρχουν σε πολλές χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, στα πλαίσια της ΝΑΤΟϊκής πολιτικής κατά της Ρωσίας, και οι δύο χώρες έχουν συγκρουστεί πάρα πολύ έντονα και στο πρόσφατο θέμα των χημικών στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: