30 Μαΐου, 2017

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΟΥ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

 

Για άσκηση ρίψης πυρηνικής βόμβας κάνουν λόγο μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας. Σε άσκηση με τη συμμετοχή αμερικανικού υπερηχητικού βομβαρδιστικού B-1B Lancer προχώρησε η Νότια Κορέα την ώρα που κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας κατηγορούν τις ΗΠΑ πως διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις για τη ρίψη ατομικών βομβών στην κορεατική χερσόνησο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε πως η άσκηση έγινε πράγματι τη Δευτέρα αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Νωρίτερα σήμερα, όπως μεταδίδει το Reuters, τα κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας είχαν μεταδώσει πως το βομβαρδιστικό B-1B πέταξε πάνω από τη Νότια Κορέα για άσκηση ρίψης πυρηνικής βόμβας.

Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία παροτρύνει την Κίνα να έχει πιο ενεργό ρόλο στην αυτοσυγκράτηση της Βόρειας Κορέας, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της, σύμφωνα με δηλώσεις του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας Σοτάρο Γιάτσι μετά τη συνάντηση που είχε στο Τόκιο με τον υψηλόβαθμο Κινέζο αξιωματούχο Γιανγκ Τζιετσί.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας CCNA μετέδωσε σήμερα ότι η τελευταία πυραυλική δοκιμή έγινε με τη χρήση ναυτιλιακού συστήματος ακριβείας, ενώ ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ Ουν έχει διατάξει την ανάπτυξη περισσότερων στρατηγικών όπλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: