07 Μαΐου, 2017

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

 

Περίπου 450 Τούρκοι διπλωμάτες, στρατιωτικοί, δικαστές και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία με αυξανόμενη τάση, σύμφωνα με έκθεση του Der Spiegel.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαβίβασε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (Bamf), ο αριθμός των Τούρκων υπαλλήλων που ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία ανέρχεται μέχρι σήμερα σε περίπου 450 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογενείας τους.

Οι αξιωματούχοι κατηγορούνται ότι συνδέονται με το κίνημα του ισλαμιστή ιερωμένου προπαγανδιστή Fethullah Gülen με έδρα τις Η.Π.Α., ο οποίος κατηγορείται για την εκτέλεση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Κάποιοι από εκείνους που ζήτησαν άσυλο στη χώρα είναι στρατιωτικοί αξιωματικοί του, ανέφερε η σχετική έκθεση και συνολικά, περισσότεροι από 7.700 Τούρκοι πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου στη Γερμανία. 

Μόνο το 8% των αιτήσεων ασύλου είχε εγκριθεί πέρυσι, αλλά οι αρχές της Bamf εκτιμούν ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί το 2017. «Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για συστηματική δίωξη των υποτιθέμενων υποστηρικτών του κινήματος Gülen στην Τουρκία», καταλήγει η έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: