02 Μαΐου, 2017

ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

 

Η ερυθρόμαυρη απειλή και οι ορέξεις για τη «Μεγάλη Αλβανία». Οι Εθνικιστικές κορώνες μέρα με την ημέρα όλο και φουντώνουν.

Οι Αλβανοί για άλλη μια φορά χρησιμοποιούν προκλητική ρητορική και βάζουν φυτίλια σε μια ήδη "θερμή  ζώνη" όπως τα Βαλκάνια. Πρωτοσέλιδα στη  Σερβία εκφράζουν το φόβο ότι οι Αλβανοί κάτι ετοιμάζουν.

 Η εφημερίδα "ΑLO" αναφέρει: «Οι Αλβανοί αγοράζουν εδάφη στη Ν. Σερβία για να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο «Μ. Αλβανία”».

Ο ως άνω χάρτης της 'Μεγάλης Αλβανίας" είναι που ονειρεύονται οι Αλβανοί εθνικιστές. Στη δική τους φαντασία ,πέραν του σημερινού κράτους, θα περιλαμβάνει  ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο, εδάφη του Μαυροβουνίου, της Σερβίας,τις αλβανόφωνες περιοχές της δυτικής Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, την Ήπειρο και την Κέρκυρα .

Οι σχέσεις  της Αλβανίας με τα υπόλοιπα κράτη  των Βαλκανίων  βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.  Με δήλωση του ο επικεφαλής της επιτροπής για το Κοσσυφοπέδιο στο Σερβικό κοινοβούλιο  τόνισε πως Κόσοβο και Αλβανία  κάτι  ετοιμάζουν μετά την απελευθέρωση του διοικητή του UCK, Ραμους Καραντινάι. Οι UCKαδες στο πρόσωπο του Καραντινάι βλέπουν τον ηγέτη της Μεγάλης Αλβανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: