26 Μαΐου, 2017

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΣΕ ΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ

 

Η συμμαχία των συριακών πολιτοφυλακών δεσμεύτηκε σήμερα ότι δεν θα βλάψει στους ισλαμιστές κρατούμενους στη Raqqa, οι οποίοι θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του μήνα, καλώντας τους να παραδώσουν τα όπλα τους πριν την επερχόμενη επίθεση στην πόλη.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που έχουν στους κόλπους τους Κούρδους και Άραβες μαχητές, έχουν προχωρήσει σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πόλη, σε μια επίθεση που ξεκίνησε τον Νοέμβριο για να περικυκλώσει και να καταλάβει την πόλη.

Η SDF, η οποία περιλαμβάνει την ισχυρή κουρδική οργάνωση YPG, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αναμένεται να ξεκινήσει την τελική επίθεση κατά της Raqqa στις αρχές του καλοκαιριού. Οι αξιωματούχοι του YPG και του SDF είχαν προηγουμένως δώσει ημερομηνίες έναρξης της επίθεσης τον Απρίλιο, όμως τελικώς δεν είχε καταστεί δυνατό.

Με σχετική της δήλωση, η SDF έκανε έκκληση στις 15 Μαΐου οι δυνάμεις της θα έμπαιναν μέσα σε 10 ημέρες στην πόλη και θα είχαν «θετικά αποτελέσματα» όμως τελικά η προθεσμία θα παραταθεί μέχρι τις 31 Μαΐου. Η SDF δήλωσε ότι θα εγγυηθεί τη ζωή των στρατιωτών που θα παραδοθούν. Η ασφάλεια των οικογενειών τους είναι επίσης εγγυημένη.

Ο συνασπισμός υποστηρίζει ότι περίπου 3.000 έως 4.000 ισλαμιστές μαχητές πιστεύεται ότι έχουν φτάσει στην πόλη Raqqa όπου συνεχίζουν να χτίζουν της άμυνα της πόλεως ενάντια στην αναμενόμενη επίθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: