09 Μαΐου, 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

 

Μια συνάντηση που θα αποτελέσει σταθμό για τις συμμαχίες αναμένεται να λάβει χώρα στη Αθήνα το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για την 11η διαβαλκανική σύνοδο σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ και θα συμμετέχουν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, του Μαυροβουνίου της πΓΔΜ.

Της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Τουρκίας, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι πρόεδροι των στρατιωτικών επιτροπών ΝΑΤΟ και ΕΕ, η διοικητής της Allied Joint Force Command Naples καθώς και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ή αντιπρόσωποι αυτών της Σλοβενίας και Κροατίας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι αρχηγοί των στρατών της Βαλκανικής θα συζητήσουν τα θέματα που «καίνε» την περιοχή, με επίκεντρο τη δράση τις παρεμβάσεις Ερντογάν αλλά και την κατάσταση στα Σκόπια.

Η συνάντηση αυτή, προφανώς και θα κρίνει πολλά, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρ.Ράντεφ, έχει δώσει εντολή να ανασυγκροτηθούν οι βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις.   Το κλίμα είναι έκρυθμο και μια σπίθα μόνο μπορεί να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: