09 Μαΐου, 2017

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Καλαμαριά έφτασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, όπου τον υποδέχτηκαν με κωδωνοκρουσίες.

Στην πρώτη επίσκεψη του Μακαριωτάτου από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιουστίνου παρίστανται οι Σεβ. Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Ο Βεροίας κ. Παντελεήμων, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, 

Ο Εδέσσης κ. Ιωήλ, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, οι Θεοφ. Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Επίσης τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. 

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, της Αστυνομίας και πλήθος κόσμου.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο καλωσόρισε θερμά ο Μητροπολίτης Ιουστίνος, ο οποίος αφού εξήρε την προσωπικότητά του, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη ευλογία για εκείνον και τον λαό η παρουσία του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης ο κ. Ιουστίνος αναφέρθηκε στους πρόσφυγες της Καλαμαριάς που χάρη στην πίστη τους δημιούργησαν μία νέα πατρίδα, ενώ κόπιασαν και ορθοπόδησαν κρατώντας ψηλά τα ιδανικά της πίστεως.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "είναι μεγάλη τιμή ο φιλόξενος, φιλότιμος και ευσεβής λαός της Καλαμαριάς να υποδέχεται τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κλήρος και λαός προσβλέπουμε σε εσάς και την Ορθοδοξία, ως σταθερά βάθρα από όπου αντλούμε αισιοδοξία και δύναμη."

"Σε μια περίοδο ιδιαίτερης αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τους πολίτες της χώρας μας, σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η παρουσία σας στην Καλαμαριά και ο λόγος σας δεν είναι απλά ελπιδοφόρος για εμάς αλλά και ζωοποιός" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης.

"Θα συζητήσουμε διάφορα θέματα και κυρίως θα πάρουμε πνευματικό αέρα από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία", ανέφερε ο Μακαριώτατος σε σύντομη δήλωσή του.

Μετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας, ο Αρχιεπίσκοπος μετέβει στο δημαρχιακό μέγαρο Καλαμαριάς ενώ σε λίγο θα εγκαινιάσει το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Ο Αρχιεπίσκοπος εγκαινίασε
το ''Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο''

Το Προκόπειο πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλες Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς εγκαινιάσε πριν από λίγο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος, στον τρίτο σταθμό της επίσημης επίσκεψης του σήμερα στην προσφυγική Μητρόπολη της Μακεδονίας.

Να αναφερθεί ότι το Πολυδύναμο Κέντρο, έργο του μακαριστού Μητριπολίτη κυρού Προκοπίου, αναβαθμίστηκε από τον νυν Μητροπολίτη κ. Ιουστίνο.

Σε αυτό λειτουργούν και αναπτύσονται ποιμαντικές και πνευνατικές δραστηριότητες όπως συνέδρια, κεντρικό συσσίτιο, κοινωνικό ιατρείο, μελέτη Αγίας Γραφής, Σχολή Στελεχών Κατασκηνώσεων, κ.α.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όταν τα παιδιά μίλησαν στον Μακαριώτατο, και τα οποία του προσέφεραν δύο μεγάλα κεριά για την Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων στην Ζάλτσα."Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Μητρόπολη αγκάλιασε ιδιαίτερα τους νέους.

Μας θεωρεί πολύτιμους συνεργάτες και συνοδοιπόρους στο πολυδιάστατο ποιμαντικό του έργου όπως έκανε ο Απόστολος Παύλος στην κοινότητα της εκκλησίας των Θεσσαλονικέων" τόνισαν τα παιδιά στον λόγο τους.

Σε άλλο σημείο ανέφεραν: "Ως ευκαιρία μεγάλης ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό σας και εκπροσωπώντας όλους τους νέους και τα στελέχη της μητροπόλεως μας, επιτρέψτε μου να σας προσφέρω ένα δώρο αυτά τα δύο κεριά που φιλοτεχνήθηκαν με πολύ αγάπη και μεράκι για εσάς.

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο πατρικό σας λόγος προς τον Ποιμενάρχη μας την ημέρα της χειροτονίας του. Τότε του είπατε: "να είσαι ένα κερί που φέγγει στο σκοτάδι και φωτίζει".

Επίσης τόνισαν: Θα το θεωρούσαμε ιδιαίτερη τιμή Μακαριώτατε να τοποθετήσετε το δώρο μας για να φωτίζει το όμορφο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων το καταφύγιο της ψυχής σας αποκτήσατε με τα χέρια σας στην Ζάλτσα Βοιωτίας

Στη συνέχεια μίλησε ο Πρωτοπρ. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης, Γενικός Υπεύθυνος του Κέντρου, ο οποίος παρουσιάσε όλες τις δράσεις του Κέντρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, μετά το πέρας του Αγιασμού ξεναγήθηκε από τον Μητροπολίτη Καλαμαριάς στους χώρους του Π.Π.Ε.Κ.

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Καλαμαριάς, όπου εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Θεοδόσιο Μπακογλίδη, τους Δημοτικούς Συμβούλους και υπαλλήλους του Δήμου.

Ο Δήμαρχος κ. Μπακογλίδης ανέγνωσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης του Δήμου.






Δεν υπάρχουν σχόλια: