03 Μαΐου, 2017

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ

 

Το Ιράν θα συνεχίσει να στέλνει δυνάμεις στη Συρία για να υποστηρίζει τη Δαμασκό στη μάχη της κατά των ανταρτών και των τζιχαντιστών, δήλωσε ένας στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το πρακτορείο Fars.

«Θα στέλνουμε συμβούλους για όλους τους τομείς και θα προσφέρουμε κάθε βοήθεια που διαθέτουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα σπάσει το μέτωπο της αντίστασης», δήλωσε ο στρατηγός Μοχαμέντ Πακπούρ, διοικητής του στρατού ξηράς των Φρουρών της Επανάστασης.

Τέτοιοι σύμβουλοι «είναι αυτή τη στιγμή παρόντες (στη Συρία) και θα αναπτύξουμε και άλλους, αν υπάρξει ανάγκη», πρόσθεσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο στρατηγός επεσήμανε ότι τα στρατεύματά του αυτή την περίοδο βοηθούν τη δύναμη Κοντς, τη μονάδα επιχειρήσεων εξωτερικού των Φρουρών της Επανάστασης, που διοικείται από τον στρατηγό Γασέμ Σουλεϊμανί.

«Ένας πόλεμος έχει πολλά μέτωπα και το πιο σημαντικό είναι το χερσαίο. Μόλις βοηθήσαμε τη δύναμη Κοντς στέλνοντάς της τους πιο έμπειρους αδελφούς μας», εξήγησε ο στρατηγός Πακπούρ.

Εκτός από δικά του στρατεύματα, το Ιράν εποπτεύει επίσης την αποστολή στη Συρία Ιρανών «εθελοντών», αλλά και άλλων που ανήκουν στις σιιτικές κοινότητες του Ιράκ, του Αφγανιστάν και του Πακιστάν.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε τον Μάρτιο, περίπου 2.100 μαχητές που έχουν σταλεί από το Ιράν στη Συρία και το Ιράκ έχουν σκοτωθεί στις δύο αυτές χώρες. Ωστόσο οι Ιρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν διευκρινίσει ούτε στη διάρκεια ποιας περιόδου σημειώθηκαν αυτοί οι θάνατοι, ούτε την εθνικότητα των νεκρών.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: