04 Μαΐου, 2017

ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΑΚΡΟΝ – ΛΕΠΕΝ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Λίγα 24ωρα πριν από την διεξαγωγή του κρίσιμου δεύτερου γύρου των Προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, οι δύο υποψήφιοι Εμμανουελ Μακρόν και Μαρί Λεπέν βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης αντιμέτωποι σε τηλεοπτικό πλατό.

Στην εισαγωγή της η Λε Πεν επιτέθηκε στο Μακρόν τονίζοντας ότι είναι υποψήφιος της παγκοσμιοποίησης της μαζικής δουλείας των λαών κάτω από τον ζυγό του χρήματος.

Από την πλευρά του ο Εμμανουέλ Μακρόν αμύνθηκε σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν θα ακολουθήσει το μονοπάτι των ύβρεων και τόνισε ότι η Λεπέν είναι η υποψήφια των άκρων.

Σε ερώτηση για την τρομοκρατία και πως σκοπεύουν οι δύο υποψήφιοι να αμυνθούν στην απειλή, η κα Λε Πεν σημείωσε: «είναι τεράστιο θέμα το οποίο φυσικά απουσιάζει εντελώς από το πρόγραμμα Μακρόν. 

Προσωπικά από την πρώτη ημέρα εάν εκλεγώ θα εκδιώξω από την χώρα κάθε στοιχείο μουσουλμανικού εξτρεμισμού. Επίσης οι άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα θα κληθούν άμεσα να επιλέξουν. Θα αυξηθούν άμεσα όλα τα μέτρα ασφαλείας σε κάθε γωνιά της χώρας. 

Τα σώματα ασφαλείας με τη σημερινή τους εικόνα είναι απίθανο να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή και αυτό έχει δυστυχώς πληρωθεί δύο φορές τα τελευταία 2 χρόνια με γαλλικό αίμα».

«Είναι η προτεραιότητα μας για τα επόμενα χρόνια ότι κι αν μας καταλογίζει η κα Λε Πεν. Εννοείται πως θα υπάρξει ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας και η ανάπτυξη σχεδίου πρόληψης των τρομοκρατικών απειλών από όπου κι αν προέρχονται. 

Είναι απίθανο όμως να διώκουμε κάθε άνθρωπο ο οποίος τυγχάνει να είναι μουσουλμάνος ή έχει καταγωγή από κάποια μουσουλμανική χώρα. Δεν είναι λύση η απέλαση τόσων ανθρώπων μαζικά. Δεν το θέλουμε, δεν είναι στις αρχές του λαού μας», είπε ο κ Μακρόν και πρόσθεσε: 

«Η κα Λε Πεν ισχυρίζεται πως θα σταματήσει την τρομοκρατία με περισσότερους τελωνιακούς υπαλλήλους. Τους συμπαθώ πολύ αλλά οι άνθρωποι είναι στο σημείο για άλλη δουλειά. Δεν έχουν ούτε την εκπαίδευση ούτε τα μέσα να σταματούν τρομοκράτες. 

Σημειώνω επίσης πως η Γαλλία δεν θα σταματήσει να μάχεται την τρομοκρατία και εκτός των συνόρων μας στο Ιράκ και τη Συρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: