01 Μαΐου, 2017

ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ ΟΙ ΗΠΑ;

 

Πολλοί ειδικοί διεθνολόγοι στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ουάσιγκτον έχει ως μελλοντικό στόχο ή θεωρεί αναπόφευκτη μια πυρηνική σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα. Η δαιμονοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στις ΗΠΑ φαίνεται ότι έχω ως στόχο να δεχθεί και να υποστηρίξει πιο εύκολα ο Αμερικανικός λαός μια τέτοιου είδους επίθεση.

Κατά κύριο λόγο, αυτοί που πιστεύουν σε αυτό το σενάριο είναι οι ίδιοι οι Ρώσοι. Ο γενικός εισαγγελέας Viktor Poznikhir, αναπληρωτής επικεφαλής των επιχειρήσεων του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ουάσιγκτον, επιδιώκοντας την παγκόσμια ηγεμονία.

Εφαρμόζει ένα σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων με το οποίο πιστεύει η Ουάσινγκτον ότι μπορεί να αποτρέψει μια ρωσική πυρηνική αντίδραση ως απάντηση σε ένα προληπτικό χτύπημα των ΗΠΑ. Με λίγα λόγια, οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν έναν «προληπτικό» πυρηνικό πόλεμο.

Η Αμερική έχει θέσει ως στόχο να ηγεμονεύσει στον πλανήτη και η Ρωσία με την Κίνα τους εμποδίζει. Οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή εξοπλίζονται πυρετωδώς, δήθεν λόγω της Βορείου Κορέας, με αποτέλεσμα ν εξοπλίζεται και η Ρωσία και η Κίνα, η οποία φοβάται τα Αμερικανικά στρατεύματα στην Ιαπωνία.

Παρά την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ο Ντόναλντ Τραμπ για προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας το βαθύ κράτος της Ουάσιγκτον θα το εμπόδιζε με κάθε τρόπο (βλ. χημικά). Άρα ακόμη κι ο Τραμπ δουλεύει προς την κατεύθυνση αυτή. Πλέον και οι τρεις υπερδυνάμεις εμπλουτίζουν καθημερινά το πυρηνικό τους οπλοστάσιο για «προληπτικούς» λόγους.

Τα πράγματα είναι απλά: ή Ρωσία και Κίνα θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να εξοπλιστεί επαρκώς ώστε μετά να τους επιτεθεί ή θα τις επιτεθούν πρώτοι ώστε να προλάβουν πριν οι ΗΠΑ εξοπλιστούν. Σε κάθε περίπτωση, ένας πυρηνικός όλεθρος είναι αναπόφευκτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: