15 Μαΐου, 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΡΑΚΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

 

«Θα υπάρξει υποστήριξη με τη μορφή ειδικών όπλων, τεθωρακισμένων και άλλου εξοπλισμού από τις ΗΠΑ».Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν σύντομα την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκας, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, και ότι αναμένουν ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ θα τους παράσχει εξοπλισμό, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, καθώς θα προχωρά η επιχείρηση.

«Θα γίνει το επόμενο διάστημα. Δεν μπορώ να πω ακριβώς πότε, πιστεύω ότι θα εισέλθουμε και θα καταλάβουμε την πόλη στις αρχές του καλοκαιριού», δήλωσε ο διοικητής των SDF Αμπντούλ Κάντερ Χαβντέλι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Τάμπκα την οποία κατέλαβε πρόσφατα ο αραβοκουρδικός συνασπισμός από τους τζιχαντιστές.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και μια διοικητής του συνασπισμού, η Ρόζντα Φέλατ: «Μετά την απελευθέρωση της Τάμπκα βρισκόμαστε στην τέταρτη φάση (της μάχης της Ράκας) (...) 

Η επίθεση εναντίον της Ράκας θα ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού», επεσήμανε στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

«Φυσικά μόλις αρχίσουμε να εισερχόμαστε στη Ράκα, όπως μας υποσχέθηκε (ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός), θα υπάρξει υποστήριξη με τη μορφή ειδικών όπλων, τεθωρακισμένων και άλλου» εξοπλισμού, πρόσθεσε ο Χαβντέλι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα όπλα που έχει εγκρίνει η Ουάσινγκτον για την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που είναι μέλος των SDF, δεν έχουν φτάσει ακόμη. «Πιστεύω ότι αυτά τα όπλα ή αυτή η υποστήριξη θα έρθουν σύντομα», τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: