31 Μαΐου, 2017

ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ

 

Στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στην πόλη Λέζα, παραβρέθηκε και μίλησε  ο Μπομπ Μακουίν (Bob Mcween), μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου.

Μιλώντας προς τους οπαδούς του Δημοκρατικού Κόμματος, είπε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν, στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Λουλζίμ Μπάσα,  μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ώστε να γίνει ο νέος πρωθυπουργός.

«Ο (προεκλογικός) πόλεμος που θα γίνει στις επόμενες 28 ημέρες δεν θα είναι με σφαίρες, αλλά με ψήφους. Αν αγαπάτε τα παιδιά σας, αν σέβεστε τον εαυτό σας, αυτές τις 28 ημέρες που απομένουν να ενημερώσετε κάθε πολίτη, να χτυπήσετε κάθε πόρτα, ώστε την άλλη μέρα ο Λουλζίμ Μπάσα να είναι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας», είπε σύμφωνα με την «standard.al».

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, άρχισε να «παίζει το  εθνικιστικό χαρτί». Φορώντας μπλουζάκια που έχουν ζωγραφισμένη τη Μεγάλη Αλβανία (βλ. παραπάνω φωτογραφία), δίνοντας έτσι μηνύματα προς τους Αλβανούς εθνικιστές για την υποστήριξή του…
Δημοσίευση σχολίου