04 Μαΐου, 2017

ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΨΩΝΙΑ" ΔΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ!

 

Ο Ερντογάν προσπαθεί να “παίξει” μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας για να βγει από τη γωνία που και οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι φαίνεται να τον έχουν βάλει,τουλάχιστον σ΄ ότι έχει να κάνει με τα σχέδια του για τη Συρία.

Από τη μία συζητά ανοιχτά πλέον με τον Πούτιν για αγορά  S-400 και από την άλλη απειλεί τις ΗΠΑ ότι οι τουρκικές ΕΔ μπορεί “κατά λάθος” να σκοτώσουν Αμερικανούς στρατιώτες που επιχειρούν μαζί με Κούρδους του YPG στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία!

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει σύμβουλος του Ερντογάν λίγες ώρες μετά από την συνάντηση με τον Πούτιν. Υπενθυμίζεται ότι σε λίγες ημέρες ο Ερντογάν ταξιδεύει στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Όμως οι φωτογραφίες από τις περιοχές που δρουν οι Κούρδοι του YPG, δείχνουν ότι δεν είναι μόνο οι αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται δίπλα στους Κούρδους του YPG. Και οι Ρώσοι πλέον εμφανίζονται πλάϊ τους!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μετά από τον βομβαρδισμό στόχων του PKK και του ΥPG στις 25 Απριλίου  Αμερικανοί στρατιώτες περιπολούν στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας αλλά και Ρώσοι  φέρεται να εγκαταστάθηκαν σε περιοχές που βρίσκονται  ανάμεσα στην πόλη Αφρίν δυτικά του Ευφράτη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΥPG και στα σύνορα με την Τουρκία.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν συζητά με τον Πούτιν για την αγορά S-400 αλλά και για να αναθέσει στη Ρωσία τη κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία.Ο Πούτιν έχει βρει πολύ καλό πελάτη. Όλα αυτά μαρτυρούν τον εκνευρισμό του καθεστώτος Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: