11 Μαΐου, 2017

ΑΝΟΙΞΕ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΗΠΑ

 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον και τον Αμερικανό ηγέτη Ντόναλντ Τράμπ ότι συζητήθηκε το θέμα της Συρίας, ειδικότερα η δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today.

«Μιλήσαμε λεπτομερώς για τη Συρία, ακόμη και στο πλαίσιο εκείνων των ιδεών που διατυπώνονται τώρα σχετικά με τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης. Έχουμε μια κοινή αντίληψη ότι αυτό πρέπει να είναι ένα βήμα προς τον τερματισμό της βίας σε όλη τη Συριακή Αραβική Πολιτεία.

Ένα βήμα που θα βοηθήσει στην επίλυση των ανθρωπιστικών προβλημάτων και αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας στέρεης βάσης για την επίτευξη πολιτικής λύσης με βάση το ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Στις 3-4 Μαΐου, η Αστάνα φιλοξένησε διασυριακές διαπραγματεύσεις, μετά τις οποίες οι εγγυητικές χώρες - η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν - υπέγραψαν μνημόνιο για τη δημιουργία ζωνών στη Συρία. Η Δαμασκός υποστήριξε αυτή την πρόταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: