25 Μαΐου, 2017

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου. Εξερράγη φάκελος παγιδευμένος με εκρηκτικά. Φέρει τραύματα στα χέρια και στα πόδια. Με τραύματα στην κοιλιακή χώρα, στα χέρια και στα πόδια διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Ο οδηγός του και ένα ακόμη άτομο (και οι δύο ήταν υπάλληλοι ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδας) έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στην προσπάθειά του να ανοίξει έναν φάκελο που ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά.

Ο «τρομοφάκελος» ήταν στην αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού και η έκρηξη έγινε την ώρα που ο κ. Παπαδήμος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε σταματήσει στο φανάρι. Το περιστατικό έγινε στις 18.30 όταν ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε, ενώ βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, το φάκελο. 

Ο κ.Παπαδήμος αποχωρούσε από το γραφείο του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, του κ. Γιάννη Στουρνάρα. Πιο ελαφριά τραυματίστηκε ο αστυνομικός που οδηγούσε το θωρακισμένο όχημα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Πίσω από το όχημα του κ. Παπαδήμου βρισκόταν συνοδευτικό όχημα με αστυνομικούς.

Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φέρει θλαστικά τραύματα στο θώρακα και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ιατρική πηγή στο νοσοκομείο. 

Ο κ. Παπαδήμος είναι εκτός κινδύνου και έχει καλή επικοινωνία με τους γιατρούς. Σύμφωνα με την ίδια πηγή θα νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους και αν κριθεί απαραίτητο ίσως υποβληθεί σε κάποια μικροεπέμβαση. Επίσης πληροφορίες θέλουν να έχει εισπνευστικό έγκαυμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Το ερώτημα είναι πως πέρασε ο φάκελος απαρατήρητος από τους ελέγχους της αλληλογραφίας. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για έναν φάκελο φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο προκειμένου να μην ανιχνεύεται. Τέτοιους φακέλους έχει φτιάξει στο παρελθόν η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Περιγραφή από αυτόπτη μάρτυρα. «Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. 

Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα».

Αυτά τόνισε πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αυτόπτης μάρτυρας Α.Κ, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση. 

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι την Ομόνοια, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το αυτοκίνητο του Λ. Παπαδήμου, καθώς και το συνοδευτικό, παραμένουν στο σημείο.


Δημοσίευση σχολίου