12 Μαΐου, 2017

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

 

Πανικός επικράτησε έξω από το Εφετείο, όταν -λίγο μετά την αναβολή της δίκης για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, συγγενής του θύματος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα.

Ο άντρας, που οπλοφορούσε, μόλις αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από την δικαστική αίθουσα, αναφέροντας ότι η οικογένεια του θύματος δεν μπορεί να βρει το πτώμα του παιδιού, «γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια».

Μόλις είπε αυτήν την φράση έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα, προκαλώντας πανικό σε όσους βρίσκονταν στο σημείο, ενώ αμέσως μετά άρχισε να κατεβαίνει τα σκαλοπάτια της εισόδου του κτηρίου.

Ο άντρας ακινητοποιήθηκε ταχύτατα από αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι τον έριξαν στο έδαφος, του αφαίρεσαν το όπλο και του πέρασαν χειροπέδες.

Ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο
Εν τω μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών είναι σε επαφή με την Αστυνομία και αναμένει τις καταθέσεις που θα ληφθούν τόσο από τον δράστη όσο και από άλλα πρόσωπα, για να διαπιστωθεί αν ο άνδρας βρισκόταν νωρίτερα μέσα στο κτήριο του Εφετείου.

Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή κατάφερε να μπει μέσα στα δικαστήρια με όπλο, θα δοθεί εντολή για έρευνα των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται και των ελέγχων που γίνονται κατά την είσοδο των πολιτών.

Η υπόθεση
Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012. Είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο.

Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Στην υπόθεση ενεπλάκη ένας 73χρονος οικογενειακός φίλος, ο οποίος έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές, αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος. Στην πορεία, ωστόσο, αποδείχθηκε πως ήταν ο «εγκέφαλος» της απαγωγής.

Η σορός του 26χρονου δεν βρέθηκε ποτέ. 
Σε πρώτο βαθμό ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια και επιπλέον 23χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η σύζυγος του, η οποία έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία.Στη δίκη είναι κατηγορούμενα άλλα πέντε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: