10 Μαΐου, 2017

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Μια αψυχολόγητη επίθεση έκανε ο Ρ. Τ. Ερντογάν στο Ισραήλ και την πολιτικής που ακολουθεί το Τελ Αβίβ απέναντι στους Παλαιστίνιους, με αποτέλεσμα την οργισμένη απάντηση της Ισραηλινής κυβερνήσεως.

Ο Ερντογάν χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια συνεδρίου άσκησε έντονη κριτική στο Ισραήλ και την πολιτική του απέναντι στους Παλαιστίνιους, ζήτησε άμεση λύση στο πρόβλημα, κατηγόρησε το Τελ Αβίβ για τους εποικισμούς ενώ χαιρέτησε και το νέο πολιτικό μανιφέστο της Χαμάς.

Μάλιστα ο Ερντογάν ζήτησε να δημιουργηθεί ένα παλαιστινιακό κράτος με βάση τη συμφωνία του 1967. Αυτό όμως που κυρίως εξόργισε τον Τούρκο ηγέτη ήταν ότι η Ισραηλινή κυβέρνηση επέβαλε την απαγόρευση του καλέσματος του ιμάμη για προσευχή στα Ιεροσόλυμα και απείλησε το Τελ Αβίβ ότι δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Αυτές του οι δηλώσεις είχαν ως αποτέλεσμα σήμερα να τηλεφωνήσει ανώτερος αξιωματούχος του Ισραήλ στον πρεσβευτή της Τουρκίας για να εκφράσει την αγανάκτησή του για την κριτική του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το νομοσχέδιο του ισραηλινού κοινοβουλίου που προτείνει να απαγορευτεί η έκκληση για πρωινή προσευχή στην Ιερουσαλήμ, ανέφερε η Agence France-Presse.

Ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών Γιούλα Ρόμεμ δήλωσε ότι «Αυτοί που συστηματικά παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα τους δεν πρέπει να κάνουν μαθήματα στη μοναδική αληθινή δημοκρατία στην περιοχή.

Το Ισραήλ προστατεύει με συνέπεια την απόλυτη ελευθερία της λατρείας για τους Εβραίους, τους Μουσουλμάνους και τους Χριστιανούς - και θα συνεχίσει να το πράττει παρά την αβάσιμη συκοφαντία που εκδηλώθηκε εναντίον του».



Δεν υπάρχουν σχόλια: