05 Μαΐου, 2017

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Την αντίθεσή του στην εμφάνιση της Αλβανικής σημαίας στα Σκόπια εξέφρασε ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, και ζήτησε την τήρηση των νόμων και του Συντάγματος του κράτους.

Συγκεκριμένα ο Ζάεφ δήλωσε: «Η νόμοι στη χώρα είναι σαφείς και πρέπει να τηρούνται. Αν συνέβη κάποιο σφάλμα, ελπίζω να διορθωθεί. Είναι ανάγκη σε όλες μας τις ανησυχίες με δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια σημασία να δώσουμε το μήνυμα  ότι το Σύνταγμα και ο νόμος δεν μπορεί πλέον να καταπατούνται στη χώρα και αυτό αποδεικνύει ότι είναι μια πατριωτική πράξη».

Με τη δήλωσή του αυτή ο Ζάεφ άδειασε τους συμμάχους του στα μειονοτικά Αλβανικά κόμματα...Σαν… βόμβα έπεσε η δήλωση του αρχηγού της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, σχετικά με την καταγωγή των Σκοπιανών.

Ερωτηθείς εάν έγινα προσπάθειες να επηρεάσουν την κατάσταση στα Σκόπια η Σερβία και η Αλβανία, ο Ζάεφ απάντησε: «Όχι. Καμία γειτονική χώρα δεν προσπάθησε να ασκήσει επιρροή στα γεγονότα.

Η φίλος μας, Βουλγαρία, απηύθυνε φιλικές συμβουλές. Είμαστε αδελφικός λαός και χαίρομαι πολύ επειδή όλα τα πολιτικά κόμματα της Βουλγαρίας διατύπωσαν συμβουλές. Απ’ όλες τις γειτονικές χώρες ακούσαμε παραινέσεις – Κόσοβο, Αλβανία και Ελλάδα».

Όπως αντιλαμβανόμαστε, η φράση «είμαστε αδελφικός λαός», αναφερόμενος στη Βουλγαρία, υποδεικνύει ότι ουδεμία σχέση υπάρχει με τους αρχαίους Μακεδόνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: