09 Μαΐου, 2017

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ

 

Οι ενεργειακές προοπτικές της Κύπρου και η ενεργειακή στρατηγική που ακολουθείται από την Κυβέρνηση ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησε, τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με το Συμβούλιο Ενεργειακής Στρατηγικής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Συμβούλιο συζήτησαν επίσης θέματα ακόμη καλύτερης λειτουργίας του Συμβουλίου και δημιουργίας καταστατικού, ώστε να παραμείνει γιατί θα είναι χρήσιμος θεσμός για οποιονδήποτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο μέλλον και για τη Δημοκρατία γενικότερα.

Το Συμβούλιο Ενεργειακής Στρατηγικής είναι ένας θεσμός που δημιούργησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Το Συμβούλιο έχει ήδη παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη μέρα σύστασής του, επτά εκθέσεις, κατευθυντήριες γραμμές και εισηγήσεις για τη στρατηγική της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ενεργειακά θέματα.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά τη συνάντηση ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι όλες οι εισηγήσεις του Συμβουλίου για την στρατηγική της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ενεργειακά θέματα έχουν υιοθετηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς αν κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «έχουν συζητηθεί τα πάντα και το Συμβούλιο είναι σε στενή συνεργασία με το Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Μελετών και είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό γιατί και στην πράξη εδώ και τρία χρόνια γίνεται δουλειά που θα έπρεπε να γίνεται σε μια Δημοκρατία και ειδικά στην Κυπριακή Δημοκρατία με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: