11 Μαΐου, 2017

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ

 

“Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Κυπριακό”, δήλωσε ο προκάτοχος του Ακιντζί, Ντερβίς Έρογλου, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Μεσογείου στην Αττάλεια.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι η Τουρκία θα ενταχθεί στην ΕΕ. Ο Ντερβίς Έρογλου είπε πως όταν κάποιοι λένε πως ο Έρογλου δεν θέλει λύση, τους απαντά: “Εγώ είδα το πραγματικό πρόσωπο του πολέμου.

Επομένως εγώ θέλω να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, αλλά αν είναι λάθος συμφωνία τότε δεν είναι συμφωνία. Μετά από τόσες θυσίες δεν είναι δυνατόν να πεις ναι σε μια συμφωνία η οποία θα μας αφήσει στο έλεος των Ελληνοκυπρίων”, είπε. 

Επίσης, είπε πως δεν πιστεύει πως θα υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο. “Πλέον δεν είναι μόνο εγώ που βλέπω ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συμφωνίας με τους Ε/Κ. Πλέον τα τρία τέταρτα των Τ/Κ βλέπουν ότι οι Ε/Κ δεν έχουν πρόθεση για συμβιβασμό», είπε. 

Ανέφερε ότι μάλιστα ακόμη και ο Μουσταφά Ακιντζί, «ο οποίος είχε πει ναι, τώρα λέει πως αν δεν υπάρξει συμφωνία θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας». Ο Έρογλου είπε ότι ο Ακιντζί «για πρώτη φορά μίλησε όπως εγώ» και πρόσθεσε ότι το ψευδοκράτος «είναι η εγγύησή μας». 

Για το φυσικό αέριο, ο Έρογλου είπε πως μόλις η Κυπριακή Δημοκρατία αρχίσει γεωτρήσεις θα γίνει χαλασμός, προσθέτοντας ότι η Τουρκία, αγοράζοντας ή ενοικιάζοντας πλατφόρμα, θα ξεκινήσει κι εκείνη γεωτρήσεις. “Τότε είναι που θα εγκαταλείψουν τις διαπραγματεύσεις”, ανέφερε. 

O Έρογλου ανέφερε ακόμη πως μια Τουρκία ενταγμένη στην ΕΕ θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι η Τουρκία θα ενταχθεί στην ΕΕ, παρόλο που το επιθυμεί πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: