26 Μαΐου, 2017

ΘΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Ένα δημοψήφισμα για την επανένωση της Κύπρου θα μπορούσε να είναι δυνατό, εάν βρεθούν λύσεις για την ασφάλεια και τις εδαφικές ανησυχίες στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, υπογράμμισε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. 

Μιλώντας στο Sputnik, ο κος Αναστασιάδης επεσήμανε την ανάγκη να γίνει «μια πρόοδος στη Γενεύη»:«Αν μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις και αν καταφέρουμε να βρούμε μια λύση όσον αφορά τις εδαφικές προσαρμογές.

Τότε θα είμαστε ελεύθεροι να συζητήσουμε τα υπόλοιπα ανεπίλυτα ζητήματα στα τέσσερα θέματα που ανέφερα προηγουμένως. Τότε, γιατί να μην διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για την επανένωση», τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου, όταν ρωτήθηκε εάν είναι εφικτό άλλο ένα δημοψήφισμα.

«Δεν ξέρω αν τα μόνιμα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επιθυμούν να συμμετάσχουν στις συνομιλίες της Γενεύης για την επίλυση κρίσεων στην Κύπρο, γιατί είναι κυπριακή πρωτοβουλία.

Αλλά, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο μετά την εξεύρεση λύσης για την ασφάλεια. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα μπορούσε να γίνει ο μόνος εγγυητής» πρόσθεσε ο κος Αναστασιάδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: