06 Μαΐου, 2017

ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Σύμφωνα με το rt, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ανασυγκροτήσουν την αεροπορική βάση Mikhail Kogalniceanu στη Ρουμανία, η οποία βρίσκεται 10 χλμ. Από τη Μαύρη Θάλασσα. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το Πεντάγωνο σκοπεύει να επενδύσει μέχρι και 100 εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη υποδομών, με αφορμή τις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, στις οποίες θα συμμετάσχουν 25.000 στρατιώτες από 11 χώρες. 

H Μόσχα έχει ήδη στείλει το δικό της μήνυμα, τονίζοντας ότι θεωρεί τη διεξαγωγή ασκήσεων ως «εχθρική χειρονομία» και την ανάπτυξη ενός αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας στη Ρουμανία, ως απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

«Η θέση της ηγεσίας της Ρουμανίας, η οποία έχει μετατρέψει τη χώρα σε φυλάκιο, είναι μια σαφής απειλή. Η ρουμανική πλευρά είναι ενήμερη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Alexander Botan-Kharchenko.

«Οι ενέργειες που διεξάγονται από τη Συμμαχία στις περιοχές που γειτνιάζουν με τα σύνορα της Ρωσίας είναι προκλητικές και αποσταθεροποιητικές», επεσήμανε ο ρωσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: