15 Μαΐου, 2017

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΟ«ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ»

 

Συμπληρώνεται εντός των επόμενων ωρών το παζλ της νέας κυβέρνησης - κομάντο με 15 υπουργούς. O Εντουάρντ Φιλίπ, δεξί χέρι του Αλέν Ζιπέν, αναλαμβάνει εκτός απροόπτου, τον πρωθυπουργικό θώκο της Γαλλίας με τον Εμανουέλ Μακρόν να συμπληρώνει εντός των επόμενων ωρών το παζλ της νέας κυβέρνησης - κομάντο με 15 υπουργούς.

Ο Μακρόν θα αποκαλύψει το όνομα του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας και, εν συνεχεία, θα μεταβεί στο Βερολίνο όπου θα έχει την πρώτη του συνάντηση ως πρόεδρος με την Άνγκελα Μέρκελ. Πατέρας τριών παιδιών και δήμαρχος στη Χάβρη, ο Φιλίπ προέρχεται από το χώρο της Κεντροδεξιάς .

Είναι απόφοιτος του "Sciences Po" και , επί δύο χρόνια, ήταν στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για να στηρίξει τον Μισέλ Ροκάρ. Στη συνεχεία, όμως, άλλαξε στρατόπεδο προσχωρώντας στη Κεντροδεξιά. Έχει γράψει κι ένα βιβλίο υπό τον τίτλο: "Στη Σκιά" (Dans l' ombre).

Ένα από τα ηχηρά στελέχη της γαλλικής Κεντροδεξιάς, ο Ζαν Πιερ Ραφαρέν, πρώην συντηρητικός πρωθυπουργός της Γαλλίας, θα αναλάβει πιθανότατα το υπουργείο Εξωτερικών .Σήμερα ο Ραφαρέν δήλωσε ότι θα έχει επαφές με την κινεζική ηγεσία. 

Ο άνθρωπος του Μακρόν που συντόνιζε προεκλογικά την ατζέντα του, θα βρίσκεται πλέον συνεχώς στο πλευρό του. Πρόκειται για τον 44χρονο Αλέξη Κόλερ ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του νέου γενικού γραμματέα στο Ελιζέ. Ο Κόλερ ήταν το δεξί χέρι του Πιερ Μοσκοβισί επί προεδρίας Ολάντ.

Ο Πατρίς Στρζόντα θα είναι ο νέος επιτελάρχης στο Ελιζέ. Πρόκειται για στέλεχος των Σοσιαλιστών και στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ.  Ο Φιλίπ Ετιέν, θα είναι ο άνθρωπος του Μακρόν που θα αναλάβει τις διπλωματικές επαφές της Γαλλίας με Γερμανία και Ρωσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: