04 Μαΐου, 2017

Ο ΜΑΚΡΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΜΕ ΤΗ ΛΕΠΕΝ

 

Ο Εμανουέλ Μακρόν κέρδισε αναμφισβήτητα την κοινή γνώμη στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ με την Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του γαλλικού δικτύου BFMTV.

Σε μια συζήτηση που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και χαμηλό επίπεδο, με αψιμαχίες, προσβολές, αλαζονικές τοποθετήσεις, σαρκασμό, ανακρίβειες και σύγχυση,  οι δύο υποψήφιοι για τη γαλλική προεδρία βρέθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλο για περισσότερες από δύο ώρες, λίγες ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών, την Κυριακή.

Η δημοσκόπηση έδειξε πως οι θεατές είχαν καλύτερη γνώμη για τον Μακρόν σε σχέση με τη Λεπέν στις περισσότερες κατηγορίες. Θεωρήθηκε «πιο πειστικός» από την αντίπαλό του για το 63% των τηλεθεατών.

Η Λεπέν σφυροκόπησε τον Μακρόν για το οικονομικό και κυβερνητικό περιβάλλον του, κατηγορώντας τον πως είναι «ο υποψήφιος της άγριας παγκοσμιοποίησης». Υποστήριξε πως η δική του εκδοχή της Γαλλίας «είναι ένας χώρος συναλλαγών όπου ο καθένας θα αγωνίζεται για τον εαυτό του».

Από την πλευρά του ο Μακρόν κατηγόρησε την Λεπέν ανοιχτά πως ψεύδεται, μην έχοντας καμία πρόταση. «Η μεγαλύτερη ιέρεια του φόβου κάθεται απέναντί μου» είπε χαρακτηριστικά. 

Και οι δύο υποψήφιοι ποντάρουν στο 18% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων του πρώτου γύρου. Η αντίστροφη μέτρηση για την Κυριακή έχει ήδη αρχίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: